Το ποτό δεν βλάπτει σοβαρά μόνο την υγεία. Βλάπτει εξίσου σοβαρά την τσέπη αλλά και το ποινικό μητρώο, όπως συνέβη στην περίπτωση 25χρονου από χωριό της Μεσσαράς, του οποίου η Σαββατιάτικη νυκτερινή τσάρκα κατέληξε σε… Βατερλώ.

Ξημερώματα Κυριακής και αφού ήδη είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ άρχισε τα «μπαντιλίκια» σε κεντρικό δρόμο των Μοιρών όπου ήταν στημένο αστυνομικό μπλόκο.

Το πλήρωμα του περιπολικού αντιλαμβανόμενο τους επικίνδυνους ελιγμούς του οδηγού, έκανε σήμα να σταματήσει για έλεγχο, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και όπου φύγει-φύγει.

Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν, ενεργοποιώντας φάρους και σειρήνες ενώ από τη μεγαφωνική του περιπολικού τον καλούσαν συνεχώς να σταματήσει το αυτοκίνητο λόγω της επικίνδυνης οδήγησης του.

Ο οδηγός όμως ήταν απτόητος. Ανέπτυσσε ιλιγγιώδη ταχύτητα, ξαφνικά ενεργοποιούσε τα αλάρμ δήθεν ότι θα σταματήσει, τον πλησίαζαν οι αστυνομικοί, τους έριχνε μούντζες, έβαζε και πάλι μπρος και έφευγε με γκάζια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αστυνομικοί τον καταδίωξαν για δώδεκα ολόκληρα χιλιόμετρα, μέχρι που έφθασε στο χωριό του.

Άφησε το αυτοκίνητο και μπήκε σε μία απερίφρακτη αυλή όπου εκεί πια προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, όμως εκείνος άρχισε να τους σπρώχνει και να τους κλωτσάει μέχρι που έπεσαν κάτω και πάλευαν. Ο 25χρονος άρχισε να βρίζει μανάδες, πατεράδες, οικογένειες και Θεία. Φέρεται επίσης να απείλησε ότι θα τους… τακτοποιήσει δεόντως μίας και γνώριζε τον διοικητή τους. Τελικά κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες και να τον επιβιβάσουν στο περιπολικό για να μεταβούν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. Στη διαδρομή ο 25χρονος άρχισε να τους φτύνει ενώ όταν μπήκε στο Τμήμα λίγο έλειψε, όπως αναφέρεται, να το κάνει… καλοκαιρινό αφού άρχισε να κλωτσάει γραφεία και ντουλάπες.

Όταν πλέον οδηγήθηκε στα κρατητήρια τη… νύφη κόντεψε να πληρώσει ένας Πακιστανός κρατούμενος εναντίον του οποίου εκτόξευσε ένα μπουκάλι νερό αφού προηγουμένως τον «έλουσε» με απειλές και ύβρεις επειδή τόλμησε να τον κοιτάξει. Ο Πακιστανός υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 25χρονου ζητώντας την τιμωρία του επειδή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «προσέβαλε την ράτσα μου». Ο νεαρός βρέθηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο 25χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της επικίνδυνης οδήγησης  από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο, εξύβριση κατά συρροή και απειλή κατά συρροή. Το δικαστήριο τού επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών ενώ κατά της καταδικαστικής απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Εφημερίδα «Πατρις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση