HomeHL-SportsΟΦΗ ΑΕΚ 1-0

ΟΦΗ ΑΕΚ 1-0

Το γκολ ο Λισάντρο Σεμέντο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την καβάλησε κανονικά… Ο λόγος για τον ΟΦΗ, που ήταν δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ πριν από την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης στο «Γεντί Κουλέ», αλλά μετά το 90λεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Οι Κρητικοί νίκησαν με 1-0 την Ένωση το βράδυ του Σαββάτου (30/11) και την προσπέρασαν έχοντας πλέον δικιά τους την τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας 1 μετά από 12 ματς με 19 πόντους στο ενεργητικό τους!

Επικράτηση, που ήρθε χάρη στην συνέπεια των παικτών του Γιώργου Σίμου να μην χάσουν τη συγκέντρωση τους και όχι μόνο…

Οι γηπεδούχοι ήταν σταθεροί στην απόδοση τους μετά το πρώτο ημίωρο, είχαν πάθος καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και έκαναν σωστή διαχείριση μετά το υπέρ τους τέρμα.

Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, ο ΟΦΗ έδειξε εντός χόρτου πιο ομάδα και πήρε μια μεγάλη νίκη.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ είχε δύο πρόσωπα… Ένα ικανοποιητικό και ανταγωνιστικό στο α’ ημίχρονο και ένα κάκιστο στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Νίκου Κωστένογλου μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο, πατούσαν πιο σίγουρα και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όλα αυτά κράτησαν μέχρι το 30’, αφού στη συνέχεια τα δεδομένα σταδιακά διαφοροποιήθηκαν.

Αρχικά ο ΟΦΗ κατάφερε να ισορροπήσει μέχρι την ανάπαυλα και εν συνεχεία να ελέγξει πλήρως την εξέλιξη της αναμέτρησης στο β’ ημίχρονο.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να βάλουν το γκολ, που τους χάρισε το τρίποντο σε ένα ματς με ελάχιστες πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες χάρη σε ατομική προσπάθεια και πλασέ του Σεμέντο στο 52’, όταν ο σκόρερ εξέθεσε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων, που τον μάρκαρε με τα… μάτια στην κούρσα του από έξω προς τα μέσα και από τα δεξιά προς τα αριστερά!

Ομάδα χωρίς εγωισμό και με τον γνωστό αντιεπαγγελματία…

Το 1-0 έδωσε επιπλέον αέρα στον ΟΦΗ και εκ του αποτελέσματος έκοψε τα πόδια στην ΑΕΚ.

Κι αυτό διότι ο «Δικέφαλος» στο β’ ημίχρονο ήταν θλιβερός.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν άλλη ομάδα, χωρίς εγωισμό, χωρίς προσωπικότητα και επιθετική ανυπαρξία αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι η πρώτη τελική στο β’ ημίχρονο καταγράφτηκε στο 79’!

Μια ομάδα με τέτοια εικόνα και νοοτροπία δεν μπορούσε να πετύχει και δεν άξιζε να… κλέψει τίποτα περισσότερο. Και μέσα σε όλα αυτά να έχει και τον γνωστό ποδοσφαιρικά ανόητο της.

Τον Βράνιες, ο οποίος στη φάση του αγώνα που η ομάδα του προσπαθούσε με κάποια γεμίσματα του Μάνταλου μήπως και ισοφαρίσει να αποβάλλεται (δικαίως) με απευθείας κόκκινη στο 88’ για αγκωνιά στον Μαρινάκη.

Θέλουν και τα… παθαίνουν, όμως, στην ΑΕΚ και να τα… λουστούν τα καμώματα του αντιεπαγγελματία Βόσνιου, που όλο τον συγχωρούν και τον διατηρούν στο ρόστερ τους!

Από τους νικητές, που είχαν σχέδιο δράσης και ήταν καλοστημένοι από τον Σίμο κορυφαίοι ήταν οι Γιαννούλης, Σεμέντο, Ναμπί και Τσιλιανίδης. Όσο για τους ηττημένους, ξεχώρισε από τη γενική μετριότητα ο Μπακάκης και κάπως προσπάθησε περισσότερο ο Λιβάγια με κάποιες εξάρσεις…

Εξαιρετική η διαιτησία του Παπαπέτρου (Αθηνών), που ήταν αλάνθαστος. Χωρίς προβλήματα και με σωστές υποδείξεις και οι βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Τζιώτζιος (Θράκης). Τέταρτος ήταν ο Κουτσιαύτης (Άρτας). Στο δε VAR ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) με AVAR τον Χριστακόγλου (Χαλκιδικής).

Κόκκινη (απευθείας): 88’ Βράνιες

Κίτρινες: 63’ Τσιλιανίδης, 79’ Μαρινάκης – 24’ Παουλίνιο, 60’ Κρίστισιτς, 68’ Λιβάγια.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Μαρινάκης (90’+3 λ.τρ. Νάστος), Γιαννούλης, Σακόρ, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Ναμπί (81’ λ.τρ. Κουτρουμπής), Μάνος (59’ Φιγκεϊρέντο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Οικονόμου Μπακάκης, Παουλίνιο (61’ Αλμπάνης), Λόπες (83’ Ντέλετιτς), Κρίστισιτς (78’ Γιακουμάκης), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση