HomeΚΡΗΤΗΣτους… δρόμους οι συνταξιούχοι του Ηρακλείου

Στους… δρόμους οι συνταξιούχοι του Ηρακλείου

Στο «πλευρό» τους το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους… δρόμους αναμένεται να βγουν οι συνταξιούχοι του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο πλευρό των συνταξιούχων τάσσεται το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Η κυβέρνηση φέρνει το «νέο» ασφαλιστικό νόμο προχωρώντας στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και ανοίγοντας το δρόμο και για την ιδιωτικοποίηση της κύριας ασφάλισης.

Προωθεί τη διαμόρφωση ενός νέου κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης, ο οποίος θα λειτουργεί με βάση το αμιγώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Δηλαδή με τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων και χωρίς καμία εγγύηση για το τι σύνταξη θα πάρουν.

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά τους συνταξιούχους γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά  τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες όλο τον εργαζόμενο λαό.

Το ΄΄νέο ασφαλιστικό΄΄  που διαφημίζει  η Kυβέρνηση είναι παλιό  γνώριμο  και δοκιμασμένο. Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον Καιάδα.

Μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για τους συνταξιούχους  και ασφαλισμένους δεν υποχωρούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση