HomeΚΟΣΜΟΣΦλέγεται το Χονγκ Κονγκ: Εγκλωβισμένοι στο Πολυτεχνείο δεκάδες διαδηλωτές

Φλέγεται το Χονγκ Κονγκ: Εγκλωβισμένοι στο Πολυτεχνείο δεκάδες διαδηλωτές

Αυξάνονται οι φόβοι για αιματηρά επεισόδια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχεδόν 200 απελπισμένοι διαδηλωτές έχουν παγιδευτεί στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για αιματηρά επεισόδια.

Στην Πολυτεχνική Σχολή του πανεπιστημίου, το τελευταίο «οχυρό» των διαδηλωτών, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες οι πιο βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων πέντε μηνών με την αστυνομία.

Μετά από μία ακόμα νύχτα συγκρούσεων στο σημείο, οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι τους τελειώνουν τα αποθέματα φαγητού. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να «δραπετεύσουν», όμως πολλοί είναι που βρίσκονται ακόμα μέσα στο campus, φοβούμενοι τις ποινές με τις οποίες υποστηρίζουν ότι τους απειλούν οι αστυνομικοί ότι θα τους επιβληθούν, αν συλληφθούν. Κάποιοι από τους εγκλωβισμένους έχουν καταγραφεί να βγαίνουν από το κτίριο ακόμα και με σχοινιά.

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκαν και δικηγόροι, οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν διαπραγματεύσεις, ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση και να αποφευχθούν νέα αιματηρά επεισόδια.

Τη Δευτέρα έγινε διαδήλωση υπέρ των εγκλωβισμένων στο εμπορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης. Προηγουμένως η Αστυνομία είχε μπλοκάρει τους δρόμους προς τα εμπορικά κέντρα και τα μαγαζιά, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΠΗΓΗ: ant1news, BINTEO: AFP

Διαφήμιση
Διαφήμιση