HomeΚΡΗΤΗ70 γιατροί πιάνουν δουλειά στην… Κρήτη

70 γιατροί πιάνουν δουλειά στην… Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στην λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας στην Κρήτη, αφού το ΠΕΣΥ πρόκειται να στελεχωθεί το επόμενο διάστημα με γιατρούς προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας που έγινε στην Αθήνα, υπήρξε έντονη συζήτηση και διεκδίκηση για τον τελικό αριθμό των γιατρών που θα δοθούν σε κάθε υγειονομική περιφέρεια. Αρχικά, για την Κρήτη προβλεπόταν 60 θέσεις επικουρικών γιατρών με τους οποίους θα έπρεπε να στελεχώσει η 7η ΥΠΕ Κρήτης τις δομές της πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί. Ωστόσο, ο Διοικητής κ. Αντώνης Γρηγοράκης παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί και ζήτησε την αύξηση του αριθμού των γιατρών προκειμένου να μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες που υπάρχουν αυτή την περίοδο, κατά την οποία ουσιαστικά στήνεται σε νέες βάσεις η πρωτοβάθμια υγεία.

«Νομίζω πως έγιναν κατανοητά τα αιτήματα που διατυπώσαμε. Υπήρξε αποδοχή μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε προκειμένου να έχουμε το μέγιστο δυνατό αριθμό γιατρών και έτσι θα έχουμε στην Κρήτη 70 επικουρικούς γιατρούς για να στελεχώσουμε το ΠΕΔΥ», τόνισε ο κ. Γρηγοράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση