HomeΚΡΗΤΗΣημαντική παρουσία του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη

Σημαντική παρουσία του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι εκπρόσωποι τουριστικών και επιχειρηματικώ φορέων για την επίσκεψη αύριο στην Κρήτη του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.

Γιατί όπως τονίζουν ότι και στο παρελθόν έχουμε δει τέτοιες επισκέψεις από τις χώρες της ανατολικής ασίας χωρίς όμως να υπάρχει το ανάλογο θετικό αποτέλεσμα.

«Ας κρατάμε μικρό καλάθι. Θεωρώ ότι είναι μια διπλωματική επιτυχία το να έρχεται ένας Κινέζος πρωθυπουργός να επισκεφτεί τη χώρα μας και συγκεκριμένα για αναπτυξιακά έργα. Νομίζω ότι αυτό από μόνο του είναι θετικό. Δεν φτάνει μόνο αυτό  πρέπει και εμείς να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας δυνάμεις έτσι και να αποκομίσουμε καλύτερα οφέλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μ. Αλιφιεράκης.

Ενώ η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει συνδυαστεί με το ενδιαφέρον της Κίνας για το αεροδρόμιο Καστελίου για τους τουριστικούς πράκτορες υπάρχει μόνο το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Βλαντάκη: «Δεν ξέρω τι θα γίνει με το αεροδρόμιο και το έχουμε πει πάρα πολλές φορές εμείς οι τουριστικοί πράκτορες για εμάς, μέχρι να γίνει αυτό το αεροδρόμιο –αν γίνει- υπάρχει μόνο το Ηράκλειο και αυτό πρέπει να το υποστηρίξουμε επειγόντως» και αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στο Ηράκλειο  υπογραμμίζει: « Ειναι μια τεράστια αγορά η Κίνα και βέβαια τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας αυτής θα καλύψουν αυτή την επίσκεψη και εφόσον είναι η Κρήτη στο πρόγραμμα οπωσδήποτε είναι μια διαφήμιση και θεωρώ ότι κάτι θα αφήσει».

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 15.30, όπου τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τη σύζυγό του. Ο Κινέζος πρωθυπουργός κατέβηκε από το αεροσκάφος κρατώντας σφιχτά από το χέρι τη σύζυγό του Τσενγκ Χονγκ. Κατόπιν αντάλλαξε χειραψίες και θερμά χαμόγελα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του Γεωργία (δείτε εδώ).

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την επίσκεψη του κ. Λι Κετσιάγνκ τόνισε: «Μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπάρχει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εγκαρδιότητας καθώς και παραγωγικής συζήτησης για όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους λαούς μας, το οποίο θα ενισχύεται στο μέλλον» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στο Μέγαρο Μαξίμου ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας» (δείτε εδώ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση