HomeHL-9Κακοκαιρία στην Κρήτη: Χαλάζι στο Ηράκλειο, κεραυνοί σκέπασαν το νησί

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Χαλάζι στο Ηράκλειο, κεραυνοί σκέπασαν το νησί

7.500 κεραυνοί σε όλη την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας έφτασε και στην Κρήτη με αρκετούς κεραυνούς και ισχυρές καταιγίδες.

Οι βροχές ξεκίνησαν από τα δυτικά του νησιού και συγκεκριμένα από Χανιά και Ηράκλειο ενώ στις 6.30 περίπου το απόγευμα ξεκίνησε να ρίχνει… χαλάζι στο Ηράκλειο.

Λίγο νωρίτερα οι κεραυνοί που έπεφταν… βροχή προμήνυαν το τι θα επακολουθήσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με το «δίκτυο εντοπισμού ηλ. εκκενώσεων & καταιγίδων σε πραγματικό χρόνο» στις 6.25 το απόγευμα υπήρχε.. βροχή κεραυνών βόρεια των Χανίων, στο Ρέθυμνο καθώς και στο Ηράκλειο (και στην ενδοχώρα του).

keraynoi keraynoi1

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το meteo.gr, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» να καταγράφει περίπου 7.500 κεραυνούς έως το απόγευμα.

Ισχυρές βροχές στην Αττική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν το μεσημέρι και την Αττική. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα σημειώθηκαν στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά), στο Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) και στην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού, οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας (κόκκινες κουκίδες) καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση