HomeΕΛΛΑΔΑ«Μεθόδευση για τη συσκότιση του σκανδάλου Novartis» βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

«Μεθόδευση για τη συσκότιση του σκανδάλου Novartis» βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτηρίζουν το ΚΙΝΑΛ ως «το μακρύ χέρι του κ. Μητσοτάκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεθόδευση για τη συσκότιση του σκανδάλου Novartis» και «αναβίωση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΚΙΝΑΛ» βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την αρμόδια Επιτροπή, μιλώντας, μάλιστα, για «σκοτεινές εποχές και πρακτικές».

Χαρακτηρίζουν, δε, το ΚΙΝΑΛ ως «το μακρύ χέρι του κ. Μητσοτάκη για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», κάνοντας, ταυτόχρονα, λόγο για «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» που αποσκοπεί σε τρεις στόχους: α) Να φιμώσει τους πολιτικούς αντιπάλους. β) Να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis. γ) Να εκφοβίσει μάρτυρες και εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν να ερευνούν δικαστικά το σκάνδαλο.

Σε σχέση με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο εξής, οι ίδιες πηγές προαναγγέλλουν ότι η Κουμουνδούρου «δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε να νομιμοποιήσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση που προσβάλλει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τα δικαιώματα των βουλευτών, όπως αυτά προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή δεν έχει ούτε αρμοδιότητα ούτε δικαίωμα να καθορίζει με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτήν, κάτι που αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας για τα μέλη της. Πάντως, προαναγγέλλουν ότι, όπως ανακοίνωσε και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου οι εμπνευστές της απόφασης αυτής να συνειδητοποιήσουν ότι διαπράττουν μέγα κοινοβουλευτικό και θεσμικό ατόπημα.

Σε ό,τι αφορά τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής του 2010 για το Βατοπέδι, την οποία παρουσίασε χθες η ΝΔ, απαντούν ότι αυτή αφορούσε εξεταστική Επιτροπή και όχι Προανακριτική και δεν απαντά στις επίμαχες ερωτήσεις: Ποιος μπορεί να θέσει αίτημα εξαίρεσης, πότε μπορεί να το θέσει και ποιο είναι το αρμόδιο όργανο που θα αποφασίσει εάν θα ισχύσει η εξαίρεση.

Μάλιστα, λένε ότι αν στηριχθούμε στη γνωμοδότηση που παρουσίασε η ΝΔ αρμόδια είναι η Ολομέλεια της Βουλής ή δεχθούμε ότι η Προανακριτική λειτουργεί με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τότε αρμόδιο είναι το Δικαστικό Συμβούλιο. «Η απάντηση που δόθηκε χθες είναι ότι ο νόμος τελειώνει εκεί που ξεκινά η κυβερνητική πλειοψηφία» συμπληρώνουν.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση