HomeHL-SportsΑμυνα ο ΟΦΗ μόνο με μπακ που δέχθηκε μόλις 2 τελικές!

Αμυνα ο ΟΦΗ μόνο με μπακ που δέχθηκε μόλις 2 τελικές!

Οι κρητικοί παρέταξαν χθες τετράδα στα μετόπισθεν με οπισθοφύλακες και το εγχείρημα πέτυχε απόλυτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του προσέθεσε χθες ο ΟΦΗ, καθώς κέρδισε την Ξάνθη με 2-0 και εδραιώθηκε ψηλά.

Μάλιστα η συγκεκριμένη αναμέτρηση σήμανε και το πρώτο μηδέν παθητικό της σεζόν για τους κρητικούς, αν και δεν μπορεί να ειπωθεί πως στην ομάδα αντιμετώπιζαν ανασταλτικά προβλήματα. Αλλά μετράει και αυτός.

Στη χρονιά αρχικά θεωρήθηκε πως ο Σίμος ξεκινά μία «πειραματική» τετράδα των μετόπισθεν, αφού καθιέρωσε τους Μαρινάκη ή Μπράουν και Κοροβέση στα άκρα, λογικό, και τους Νάστο, Γιαννούλη στα στόπερ.

Η κλασική θέση του αρχηγού είναι «κόφτης» και του δεύτερου μπακ, αν και είχε «γυρίσει» στο κέντρο της άμυνας από το φινάλε της περασμένης περιόδου. Ομως ουδείς είναι κλασικός στόπερ και χθες ο νεαρός κόουτς ρίσκαρε ακόμη περισσότερο.

Ο Κουτρουμπής ήταν εκτός με ίωση, ο Νάστος ταλαιπωρούνταν τις τελευταίες ημέρες από ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και στην τετράδα της άμυνας ξεκίνησαν 4 μπακ!

Πιο συγκεκριμένα ο Μπράουν ήταν δεξιά, οι Μαρινάκης, Γιαννούλης στα στόπερ και ο Κοροβέσης αριστερά.

Είπαμε ο Γιαννούλης μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς είχε λίγες φορές παίξει εκεί, ενώ ο Μαρινάκης μόνο κατ’ συνθήκη αγωνίστηκε σε αυτή τη θέση.

Επί χάρτου ίσως να υπήρχε πρόβλημα, επί πρακτέου όμως και οι τέσσερις ήταν… υπέροχοι. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ξάνθη στα 66′ που ήταν μαζί στο γήπεδο, έκανε μόλις 2 τελικές!

Η πρώτη αφορούσε ένα σουτ του Εντουάρντο που δεν ανησύχησε και η έτερη μία κεφαλιά του Μπουλέν, στη μόνη φορά που το συγκεκριμένο διάστημα οι κρητικοί απειλήθηκαν από την «καρδιά» της άμυνάς τους.

Και μόνο η συγκεκριμένη επίδοση τους φέρνει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση