Πρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες στην χώρα καθώς όλοι οι Έλληνες έχουν ενώσει τις… δυνάμεις τους για να βοηθήσουν το 18 μηνών Παναγιώτη-Ραφαήλ που πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Άνδρες και γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι έχουν ένα βασικό σκοπό: Να βοηθήσουν το Παναγιώτη – Ραφαήλ να κάνει το ταξίδι… ζωής στην Βοστόνη προκειμένου να λάβει μία νέα θεραπεία.

panagiotis-rafail

Η νόσος του Παναγιώτη

Το 18 μηνών «αγγελούδι» έχει διαγνωστεί από τον δεύτερο μήνα της ζωής του με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1. Πρόκειται για μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο που προσβάλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής.

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ ακολουθεί μια θεραπεία που χάρη σε αυτήν εξακολουθεί να παραμένει στη ζωή σε μία καλή κατάσταση.

Ωστόσο, η οικογένειά του βρήκε μία θεραπεία που γίνεται στην Αμερική και στόχο έχει στην αποκατάσταση του ελαττωματικού γονιδίου που είναι υπεύθυνο για τη μυϊκή αδυναμία.

Για να προχωρήσουν σε αυτό το ταξίδι… ζωής όπως το χαρακτηρίζουν οι γονείς του απαιτούνται 3 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη στιγμή που το έμαθαν απευθύνθηκαν στο Κράτος αλλά έκαναν και μία καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο «Γίνε ήρωας του Παναγιώτη – Ραφαήλ» ζητώντας στήριξη από τους Έλληνες.

panagioths

Και η αγάπη των Ελλήνων

Όλοι οι Έλληνες έγιναν μία… αγκαλιά και κάθε μέρα έδιναν από το υστέρημά τους μικροποσά ενώ δεν ήταν λίγοι – επιχειρηματίες, σχολεία αλλά και άλλοι φορείς – που έστησαν κουμπαράδες προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Το αποτέλεσμα είναι πως σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το ταξίδι… ζωής του 18μηνών παιδιού είναι πιο σίγουρο από ποτέ.

panagiotis-rafahl_0

116 κουμπαράδες στήθηκαν στην Κρήτη

Χαρακτηριστικό της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης είναι πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ανοίχτηκαν πάνω από 2.580 κουμπαράδες σε όλη την Ελλάδα αλλά και 100 περίπου στο εξωτερικό.

panagioths-ellada

Μάλιστα, στην Κρήτη τοποθετήθηκαν 116 κουμπαράδες και στους τέσσερις νομούς.

panagioths-krhth

Δείτε εδώ που βρίσκονται οι κουμπαράδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση