HomeHL-GreeceΣάλος από την έφοδο της Αστυνομίας σε σινεμά για το «Τζόκερ»

Σάλος από την έφοδο της Αστυνομίας σε σινεμά για το «Τζόκερ»

Διαψεύδει η Μενδώνη ότι δόθηκε εντολή από το Πολιτισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επέμβαση της Αστυνομίας σε δυο σινεμά όπου προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ» επειδή την παρακολουθούσαν ανήλικοι.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς όπως φαίνεται κινήθηκαν κατασταλτικοί μηχανισμοί σε… σινεμά.

Η αστυνομική επέμβαση έγινε σε δυο σινεμά το Σάββατο και την Κυριακή.

Σήμερα Δευτέρα σε τηλεφωνική της παρέμαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «άδειασε» τις δυο υπαλλήλους του υπουργείου οι οποίες και έκαναν την καταγγελία με αποτέλεσμα να μπει η Αστυνομία στα σινεμά.

Μάλιστα, είπε ότι θα κινηθεί και πειθαρχική διαδικασία για τις δυο υπαλλήλους και δικαιολόγησε τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί λέγοντας: «σωστά αντιδρά έτσι ο κόσμος».

«Ρώτησα τον αρμόδιο γενικό διευθυντή δεν είχε κανείς ιδέα. Σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πήρα τα στοιχεία των δυο κυριών που δεν εκπροσωπούσαν το υπουργείο Πολιτισμού» είπε.

«Το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε δώσει καμία εντολή αγνοούσε το θέμα. Οι κυρίες δεν ενημέρωσαν κανένα, υπερέβησαν τις αρμοδιότητες που είχαν» πρόσθεσε.

«Δεν είναι δυνατόν κανείς να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα. Δεν είχαν αρμοδιότητα καταστολής δεν είχαν αρμοδιότητα να καλέσουν τη αστυνομία» συμπλήρωσε και είπε πως λειτούργησαν αυθαιρέτως,

«Ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού, είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών, η επιτροπή είναι γνωμοδοτική» είπε η κυρία Μενδώνη.

Επιβεβαιώνει την επέμβαση η ΕΛΑΣ

Από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Τονίζεται ότι όντως η Αστυνομία πήγε σε κινηματογράφο μετά από καταγγελία που έγινε πιθανότατα από διαζευγμένη μητέρα παιδιού που υποστήριξε ότι δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της στον πατέρα να πάει με το παιδί τους να δει το θρίλερ «Τζόκερ»

Xρυσοχοϊδης: Θα πάω να δω το Τζόκερ με τον 15χρονο γιο μου

Εν τω μεταξύ με χιουμοριστικό τρόπο απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους για την ταινία «Τζόκερ».

«Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το Τζόκερ», έγραψε στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

reader.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση