«Παγωμένες» παραμένουν οι διαδικασίες που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τους αγρότες, λόγω της μη αλλαγής σκυτάλης στις διοικήσεις των ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε αυτή την τοποθέτηση προχώρησε το διοικητικό μέλος της ΕΑΣΗ Μ. Καμπιτάκης, με δηλώσεις του στο cretapost.gr

Ένα ζήτημα μείζον, η κωλυσιεργία του οποίου έχει επίπτωση στους ίδιους τους αγρότες. Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι τωρινές διοικήσεις έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και ακόμη μέχρι να γίνει αυτή η αλλαγή, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους.

«Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πρόβλημα στους αγρότες, δικαιούχους επιδοτήσεων, προγραμμάτων, των Σχεδίων Βελτίωσης κτλ, καθώς όλοι αυτοί οι Οργανισμοί έχουν κομβικής σημασίας ρόλο στην εξέλιξη όλων των παραπάνω διαδικασιών.

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι επικρατεί ανάμεσα στους αγρότες, που βλέπουν πολλές διαδικασίες, όπως για παράδειγμα τα προγράμματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα να μην προχωρούν», σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Καμπιτάκης παράλληλα στάθηκε και στην καταβολή των επιδοτήσεων, αλλά και στις εκκρεμότητες των πληρωμών, καθώς υπάρχουν ποσά που δεν έχουν καταβληθεί εδώ και ενάμιση χρόνο.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κινητικότητα, τη στιγμή που τα προβλήματα μένουν και διογκώνονται. Οι αγρότες βλέπουμε πως μέρα με τη μέρα, οι συνέπειες είναι πολλές. Και μιλάμε για ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών που είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» περιμένοντας τα χειρότερα. Ποιος άλλωστε από τους απερχόμενους προέδρους θα βάλει για παράδειγμα την υπογραφή του για την εκταμίευση ενός ποσού, όταν γνωρίζει ότι δε θα συνεχίσει από τη θέση την οποία κατέχει ως σήμερα», καταλήγει ο κ. Καμπιτάκης, που σημειώνει πως όλοι εμφανίζονται ως «αρμόδιοι, αναρμόδιοι»…

Διαφήμιση
Διαφήμιση