HomeHL-WorldΚαλιφόρνια: 3 νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη

Καλιφόρνια: 3 νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη

Ήρθη η εντολή εκκένωσης γύρω από το Λος Αντζελες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη νότια Καλιφόρνια με ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών να συνεχίζουν τη μάχη σε διάφορα πύρινα μέτωπα.

Με την ισχύ των ανέμων να περιορίζεται οι Αρχές αποφάσισαν πάντως να επιτρέψουν σε περίπου 100.000 άτομα που εγκατέλειψαν εσπευσμένα τις εστίες τους στη νότια Καλιφόρνια να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Οι εντολές εκκένωσης ήρθησαν στην κομητεία του Λος Άντζελες, όπου μια τεράστια πυρκαγιά, που ξεκίνησε από καύση σκουπιδιών, αποτέφρωσε τουλάχιστον 31 σπίτια και συνολικά πάνω από 90 κτίρια και μια έκταση 31.900 στρεμμάτων και έχει τεθεί κατά το ένα τρίτο υπό έλεγχο.

Ορισμένοι κάτοικοι επέστρεψαν και σε περιοχές της κομητείας Ρίβερσαϊντ, όπου εξακολουθεί να μαίνεται ένα πύρινο μέτωπο, που κατέστρεψε προηγουμένως μια κατασκήνωση περίπου 60χλμ. Βορειοδυτικά του Παλμ Σπρινγκς.

Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά

Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τα αίτια που πυροδότησαν τις φωτιές στη νότια Καλιφόρνια, ενώ έκοψαν προληπτικά στα βόρεια της Πολιτείας την ηλεκτροδότηση σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να μειωθούν οι κίνδυνοι να ξεσπάσουν νέες πυρκαγιές από σπίθες από γηρασμένες υποδομές. Η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι που μετέφεραν θερμά ρεύματα από την έρημο συνέβαλαν στην εξάπλωση του πύρινου εφιάλτη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση