HomeHL-9Μιχαηλίδου: Απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αποϊδρυματοποίηση

Μιχαηλίδου: Απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αποϊδρυματοποίηση

Τι ανέφερε στον χαιρετισμό της στο συνέδριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αποϊδρυματοποίηση ανέφερε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τον σύντομο χαιρετισμό της στην έναρξη του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’ Αρωγή» που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.

«Η αποϊδρυματοποίηση αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για το προνοιακό σύστημα της χώρας την επόμενη δεκαετία. Χρειάζεται σωστά μελετημένα και προσεκτικά βήματα, με στήριξη και κατάρτιση του προσωπικού των δομών, το οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει αυτήν τη μεταρρύθμιση, με ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και με ουσιαστική ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας. Αποσπασματικές παρεμβάσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και γι’ αυτό δε σκοπεύουμε να χειριστούμε το θέμα επικοινωνιακά και πρόχειρα, αλλά ακούγοντας τους ειδικούς και αφουγκραζόμενοι τους δρώντες στις δομές», ανέφερε σχετικά η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα μίλησε για την προτεραιότητα του υπουργείου ως προς τη λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

«Σε ένα καθαρά κανονιστικό επίπεδο, επείγει η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο φορείς να αποκτήσουν επιτέλους οργανισμούς λειτουργίας. Είναι αδιανόητο τόσα χρόνια μετά τη συγκρότησή τους τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να λειτουργούν επί ασαφούς νομικής βάσης, χωρίς οργανογράμματα, χωρίς το στοιχειώδες νομικό πλαίσιο για την καθημερινή διοικητική τους λειτουργία. Η θέσπιση των οργανισμών θα ενισχύσει την αυτονομία των φορέων, την αποτελεσματικότητά τους και θα δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν πραγματικά οι δομές σε ενοποιημένη βάση σε επίπεδο περιφέρειας», επεσήμανε σχετικά η κ. Μιχαηλίδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση