“Λαβράκι” έβγαλε η αλιευτική επιθεώρηση των λιμενικών στον κόλπο του Ηρακλείου καθώς εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος, υπό σημαία Ιταλίας, έμφορτο με ψάρια και θαλασσινά που είχαν αλιευτεί με μη νόμιμες τράτες.

Πιο συγκεκριμένα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εντόπισε και κατάσχεσε συνολικά 4,5 τόνους αλιευμάτων στο ιταλικό αλιευτικό σκάφος “Twenty One” στη διάρκεια επιθεώρησης που διενεργήθηκε από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος και στελέχη του Γραφείου Αλιείας.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στο ιταλικό αλιευτικό σκάφος υπήρχαν αλιευτικά εργαλεία οι διαστάσεις των οποίων δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι συρόμενα δίχτυα (τράτες) με ρομβοειδή μάτια, στο σύνολο των οποίων το μέγεθος των ματιών στο σάκο ή και στο τεμάχιο επιμήκυνσης της τράτας, ήταν μικρότερο του επιτρεπόμενου για ρομβοειδή μάτια, δηλαδή 50 χιλιοστά.

alievmata

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλιεύματα συνολικού βάρους 4.523 κιλών και πιο συγκεκριμένα 4.036kg κόκκινης γαρίδας, 242kg γαλαζοκόκκινης γαρίδας, 61kg γάμπαρης, 72kg μπακαλιάρου, 42kg βαθυτικού σκορπιού, 46kg θράψαλων βυθού, 4kg πεσκαντρίτσας και 20kg μπαλάδων.

Από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι ποσότητες των κατασχεμένων αλιευμάτων πρόκειται να εκποιηθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση