HomeΕΛΛΑΔΑΑ. Λοβέρδος: Ζητώ αμέσως την άρση της ασυλίας μου

Α. Λοβέρδος: Ζητώ αμέσως την άρση της ασυλίας μου

Μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο (19.04.2019). Στην Ολομέλεια της Βουλής είχα και τότε επισημάνει, πως κατά το Σύνταγμα φυσικός μου δικαστής είναι η Βουλή, αλλά ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «έχει μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης» και πρόσθεσε πως «όταν κατέθεσε τις εξηγήσεις του δεν πρόβαλε ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε την σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησε όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησε ούτε τη βουλευτική του ασυλία, ούτε την υπουργική του ιδιότητα και για αυτό ζητά παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να γίνει εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής για άρση της ασυλίας του».

Τέλος, δεδομένου ότι, όπως είπε, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητά να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως».

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση