HomeHL-9Προτεραιότητα η θωράκιση της Κρήτης

Προτεραιότητα η θωράκιση της Κρήτης

Σε σύσκεψη στην Περιφέρεια συμμετείχε ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκαν σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά την εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικείμενο τα θέματα που σχετίζονται με την έγκαιρη πρόληψη και την βέλτιστη οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και τη συνεργασία Αυτοδιοίκησης, Υπηρεσιών και κεντρικού κράτους, δεδομένης της κλιματικής αλλαγής.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Χανίων Νίκος Καλογερής, Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, και Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Είναι σίγουρο πως έχουμε παρά πολύ δουλειά για να διορθώσουμε αρρυθμίες, παθογένειες δεκαετιών που έχουν κοστίζει ζωές, περιουσίες και πολλά προβλήματα για το φυσικό περιβάλλον», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας που θα έχει συνέχεια, όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη.

syskepsh-politikh-prostasia5

«Απολύτως εποικοδομητική», χαρακτήρισε τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εξηγώντας πως υπήρξε σχεδιασμός «για τα επόμενα βήματα που πρέπει να έχουμε με την Γενική Γραμματεία ώστε να επικεντρωθούμε πρώτα στην πρόληψη, τόσο στην αντιπυρική προστασία όσο και σε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα προκύψει από φυσικές καταστροφές».

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης – που εκπροσώπησε την κυβέρνηση -επεσήμανε πως «προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης και του πρωθυπουργού «είναι να θωρακιστεί η χώρα συνολικά αλλά και η Κρήτη» και να υπάρξουν συνέργειες με τις τοπικές κοινωνίες «έτσι ώστε, αν υπάρξουν ακραία φαινόμενα, να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση