HomeHL-9Στη φυλακή ο «παραγγελιοδόχος» του κυκλώματος διακίνησης όπλων

Στη φυλακή ο «παραγγελιοδόχος» του κυκλώματος διακίνησης όπλων

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι τρεις Κρητικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 59χρονος «παραγγελιοδόχος» του κυκλώματος διακίνησης όπλων και σφαιρών στην Κρήτη, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή.

Οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κρήτη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ τα δύο μέλη του κυκλώματος από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου.

Οι έξι συλληφθέντες εμπλέκονται σε υπόθεση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης όπλων στην Κρήτη, τα οποία έφθαναν «καμουφλαρισμένα» σε φορτηγά που ταξίδευαν από την Αλβανία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος, η σπείρα λειτουργούσε στην ουσία σε δύο πυρήνες, έναν στην Κρήτη και άλλον έναν στην Αλβανία.

Ο πυρήνας της Κρήτης συγκέντρωνε τις παραγγελίες και στη συνέχεια ο 59χρονος προφυλακισθείς από το Ρέθυμνο, ερχόταν σε επαφή με τον πυρήνα της Αλβανίας και οργάνωνε – σύμφωνα με τις κατηγορίες που του αποδίδονται – τη διακίνηση των όπλων.

Κατόπιν, το «καμουφλαρισμένο» φορτηγό ξεκινούσε από την Κρήτη με προορισμό την Αλβανία όπου φόρτωνε το παράνομο φορτίο του και επέστρεφε στο νησί.

Οι διωκτικές αρχές είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τα μέλη του κυκλώματος από τον Νοέμβριο του 2018 και η επιχείρηση για την εξάρθρωσή τους ξεκίνησε όταν υπήρξε η πληροφορία πως επίκειτο διακίνηση μεγάλου φορτίου οπλισμού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση