HomeHL-Culture5,5 εκατομμύρια ευρώ για την Aston Martin του James Bond

5,5 εκατομμύρια ευρώ για την Aston Martin του James Bond

Δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s στο Monterey των Η.Π.Α

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία από τις τέσσερις Aston Martin DB5 που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες της ταινίας Goldfinger (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου) του 1964, πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ για ρεκόρ των 5.749.934 ευρώ.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν την τιμή του αυτοκινήτου από 3,5 έως 4,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως η τελική τιμή του ήταν αρκετά μεγαλύτερη κάνοντας την DB5 την ακριβότερη ως τώρα και το πιο ακριβό από τα Bond cars, που πουλήθηκαν ποτέ.

astonjb1

Το εντυπωσιακό σε αυτήν την DB5 είναι ότι έχει τον εξοπλισμό ακριβώς όπως ήταν όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει ότι έχει όλα τα αξεσουάρ, που περιγράφονται στην ταινία όπως: αναδιπλούμενη αλεξίσφαιρη «ασπίδα» για να προστατεύει το πίσω παράθυρο, κάθισμα με εκτοξευτήρα, ραντάρ, ψεκαστήρα λαδιού, κρυμμένα πολυβόλα πίσω από τα φλας και καπνογόνο. Όλα αυτά τα gadgets είναι πλήρως λειτουργικά, αν και (για προφανείς λόγους) τα πολυβόλα δεν… ρίχνουν πραγματικές σφαίρες, αλλά παράγουν μόνο τον ήχο ενός πυροβόλου όπλου.

aston-martin-db5-bond-car

 

Πριν από την εκδήλωση, το αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε εκτενώς από την Roos Engineering στην Ελβετία, μία από τις μόλις 13 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο που εγκρίθηκαν από την Aston Martin, για να διατηρούν με την δουλεία τους την κληρονομιά της μάρκας. Η αποκατάσταση του αυτοκινήτου διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Αυτή η DB5 δεν εμφανίστηκε στην ταινία Goldfinger, αλλά χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαφημιστικής περιοδείας για το φίλμ Thunderball (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επίχειρηση Κεραυνός) του 1965 και δημιουργήθηκε με τις ίδιες προδιαγραφές με το πρωτότυπο αυτοκίνητο.

astonjb3

Το αστείο αλλά και το πιο ιδιαίτερο είναι πως μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο (έχει πινακίδες κυκλοφορίας), οπότε αν ο νέος ιδιοκτήτης του αποφασίσει να το οδηγήσει, έστω και περιστασιακά, μπορεί να κάνει μια μοναδική εμφάνιση/δήλωση. Εκτός αν επιλέξει να την κρατήσει σε κάποιο μυστικό γκαράζ, περιμένοντας να ανέβει η αξία της ακόμα περισσότερο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=QWkSZ22gC9s

newsauto.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση