HomeΕΛΛΑΔΑΠέτσας: Αναχρονισμός τα τεκμήρια διαβίωσης

Πέτσας: Αναχρονισμός τα τεκμήρια διαβίωσης

Θα αποσυρθούν σταδιακά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα με τους εταίρους ο κ. Πέτσας είπε πως το ζήτημα αυτό έχει τεθεί και θα συζητηθεί και στις διμερείς και διεθνείς επαφές που θα έχει ο Πρωθυπουργός όλο το επόμενο διάστημα.

«Ο βασικός μας στόχος, είναι να κερδίσουμε την αξιοπιστία των εταίρων μας. Και αυτό γίνεται μόνο προωθώντας το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο. Κάτι το οποίο το έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή -απόδειξη τα τρία νομοσχέδια που ήδη έχουν ψηφιστεί- και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλη τη διάρκεια του 2019. Φαίνεται ότι η οικονομία ανταποκρίνεται θετικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναταράξεις στη διεθνή οικονομία. Και εμείς θα κεφαλαιοποιήσουμε το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των τεκμηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το θέμα της ενίσχυσης των έμμεσων τεχνικών ελέγχου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος.

«Μέσα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υπάρχουν τέτοιου είδους διατάξεις, που ενισχύουν και τις δύο αυτές έμμεσες τεχνικές ελέγχου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μέσα, επίσης, στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υπάρχει και η σταδιακή κατάργηση των αντικειμενικών τεκμηρίων. Αυτό το είχα πει κι εγώ από την πρώτη στιγμή ότι μιλάμε για σταδιακή κατάργηση. Δεν μιλούσε κανείς ποτέ για το 2020, γιατί το 2019 και το 2020 είναι έτη στα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση, που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Βεσυρόπουλος και ο κ. Πιτσιλής πριν από λίγες ημέρες. Πρώτα, λοιπόν, αποδίδουν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου και τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση και όλο το πλέγμα των κινήτρων για χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και μετά αποσύρονται σταδιακά τα τεκμήρια, τα οποία είναι ένας αναχρονιστικός τρόπος εντοπισμού εισοδημάτων» είπε ο κ. Πέτσας.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση