HomeΣΠΟΡΒασιλειάδης, Συναδινός: 13 μήνες, αποτέλεσμα μηδέν – Αυγενάκης: 26/7 το έμαθε, 8/8 το έλυσε

Βασιλειάδης, Συναδινός: 13 μήνες, αποτέλεσμα μηδέν – Αυγενάκης: 26/7 το έμαθε, 8/8 το έλυσε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη λαϊκή ρήση «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι» θυμίζουν τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και στον αθλητισμό. Λόγια, λόγια, λόγια και από πράξεις ελάχιστα. Σε αντίθεση, με την κυβέρνηση της ΝΔ και τη νέα πολιτική ηγεσία στη ΓΓΑ.

Ένα από τα (πολλά) χαρακτηριστικά παραδείγματα, αφορά τη διαπίστευση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ. Δηλαδή ένα ζήτημα ουσίας αλλά και εντυπώσεων. Αφού έχει να κάνει με τον έλεγχο χρήσης παράνομων ουσιών αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Βασιλειάδης (υφυπουργός) και Συναδινός (γγΑ), σε κάθε ευκαιρία, διατράνωναν την «αταλάντευτη βούληση» της κυβέρνησης και των ίδιων να στηρίξουν την αντι-ντόπινγκ πολιτική στη χώρα. Τι έκαναν στην πράξη;

Αδιαφόρησαν επί περίπου 13 μήνες… Με συνέπεια να φτάσουμε στο παρά ένα, η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντι-ντόπιγκ (World Anti-Doping Agency) να αφαιρέσει την πιστοποίηση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ…

Πλέον, επικεφαλής στη ΓΓΑ είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ενημερώθηκε για το σχετικό τελεσίγραφο της WADA, στις 26/7. Όταν –μαζί με τον γγΑ, Γ. Μαυρωτά– συνάντησε (σε επείγουσα σύσκεψη) τους Ιωάννη Αγγελή (διευθυντή του Εργαστηρίου) και Δημήτρη Κλέτσα (διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»).

Έμαθε ότι το εργαστήριο είναι υποστελεχωμένο σε εξειδικευμένο προσωπικό κατά 50%, πως διαθέτει ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό, ότι αντιμετωπίζει έλλειψη επικυρώσεων, για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών.

Ανακοίνωσε, ως πρώτο μέτρο, ότι θα προωθηθεί άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, δεν ήταν «λόγια του αέρα» αυτά που είπε. Την Πέμπτη (8/8) έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκε η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Πολιτισμού και Αθλητισμού μαζί με Ανάπτυξης και Επενδύσεων) για την υπαγωγή του «Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ» στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»…

Η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, λύνει τα ζητήματα ISL (διεθνή στάνταρ), απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.

iapopsi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση