HomeΚΡΗΤΗHEIYH καταγγέλλει τις απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία

HEIYH καταγγέλλει τις απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, καταγγέλλει  τις ομαδικές απολύσεις στην “Ελληνική Χαλυβουργία” του βιομήχανου Μάνεση.

Καταγγέλλουμε επίσης το υπουργείο εργασίας και την κυβέρνηση που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της και ενέκριναν το αίτημα του βιομήχανου για την ομαδική απόλυση 45 από τους 74 εργαζόμενους που έχουν απομείνει.

Και ποια είναι η Ελληνική Χαλυβουργία του Μάνεση;

Είναι αυτή που υπερασπίστηκαν με νύχια και με δόντια, η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που ευαγγελίζονται την ανάπτυξη, τα ΜΜΕ, οι εργοδότες, οι συνδικαλιστές  της ΓΣΕΕ και λοιποί.

Είναι αυτή που υπερασπίστηκαν οι παραπάνω από τον «εχθρό εργαζόμενο» που διεκδικούσε με τον 9μηνο απεργιακό αγώνα του, σταθερή δουλειά χωρίς μειώσεις μισθών. Που αξιοποίησαν μέχρι και τα ΜΑΤ προκειμένου να σπάσει η απεργία των χαλυβουργών και να μην κλείσει το εργοστάσιο….

Αυτό που έλεγαν οι χαλυβουργοί τότε και έρχεται να επιβεβαιωθεί αυτές τις μέρες είναι ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους, τα κλείνουν οι ίδιοι οι καπιταλιστές για να τα πάν όπου έχουν ακόμα περισσότερο κέρδος και μάλιστα αρκετές φορές το κράτος όχι μονάχα τους βοηθάει αλλά τους επιδοτεί.

Από τότε μέχρι σήμερα με “ανοιχτό” το εργοστάσιο  με συνεχείς απολύσεις και “οικειοθελείς αποχωρήσεις” έμειναν μόνο 74 εργαζόμενοι, από

τους οποίους θα απολυθούν οι 45.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την απόφαση του Υπουργείου

Εργασίας και της συγκυβέρνησης.

Όχι στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση