Τρεις πνιγμοί σε πισίνα σημειώθηκαν στη χώρα μας μέσα σε ένα 24ωρο, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να καταγγέλουν για τρομερές ελλείψεις τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες της χώρας. Δυο Γαλλίδες αδελφές, ηλικίας 19 και 16 χρονών, στη Ρόδο και μια 8χρονη στην Κρήτη είναι τα τελευταία θύματα πνιγμού στην χώρα μας.

Απο τη μια δεν τηρείται η νομοθεσία, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει υπεύθυνο ασφάλειας ή ναυαγοσώστη σε χώρους όπου υπάρχει πισίνα, και από την άλλη οι ειδικοί εφιστούν τη προσοχή στους επισκέπτες/πελάτες τέτοιων χώρων να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας, όπως για παράδειγμα το ωράριο λειτουργίας της πισίνας, καθώς και τον βασικό κανόνα, να μην μπαίνουν στο νερό μετά το φαγητό.

Αύξηση-Ρεκόρ των πνιγμών τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα

Ο Σπύρος Μητριτσάκης, πρόεδρος των ναυαγοσωστών Ελλάδας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και επεσήμανε τις πολιτειακές ευθύνες για την αύξηση-ρεκόρ των θανάτων από πνιγμό στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητριτσάκης τόνισε ότι «εμείς έχουμε καταγγείλει επίσημα και με επιστολές ότι είναι τραγικό λάθος να σχολάμε στις 5-6 το απόγευμα και είναι ο βασικός λόγος που έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από πνιγμούς τα τελευταία δύο χρόνια».

«Το 2018 είχαμε 417 πνιγμούς, πρώτη φορά που ξεπεράσαμε τους 400 στη χώρας μας. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ», συνέχισε ο πρόεδρος των ναυαγοσωστών Ελλάδας και κατέληξε:

«Το 2018, ξαφνικά και αιφνίδια άλλαξε το νομικό πλαίσιο και εγκαθιδρύθηκε ο λεγόμενος νόμος Κουρουμπλή, ο οποίος μείωσε τους ναυαγοσώστες στις παραλίες και τους μετάφερε στα λιμάνια να κάθονται. Εμείς προειδοποιήσαμε ότι το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα θα επιφέρει αρκετούς πνιγμούς. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε».
Παγκόσμιο σοκ για τα τρία νεκρά παιδιά από πνιγμό σε πισίνες της χώρας μας

Τον γύρο της Ευρώπης κάνει η τραγική είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, καθώς και η παρόμοια υπόθεση του πνιγμού ενός οκτάχρονου κοριτσιού σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα επικοινώνησε, χθες το βράδυ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Ρόδο. Ο υπουργός μετέφερε τη θλίψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, για το χαμό των δυο νέων κοριτσιών στην πισίνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της καταγωγής των δύο άτυχων κοριτσιών, τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ η είδηση του πνιγμού τους δημοσιεύεται ακόμα και σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Πνιγμός 8χρονης στην Χερσόνησο

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια συνελήφθησαν δύο γυναίκες που ήταν υπεύθυνες στην ξενοδοχειακή μονάδα την ώρα που βρήκε τραγικό θάνατο το 8χρονο αγγελούδι.

Το κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο όπου έκανε τις διακοπές της με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο αλλοδαπές ηλικίας 42 και 56 ετών, που ήταν υπεύθυνες στο ξενοδοχείο την ώρα που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το μικρό παιδί.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν να πάρουν στα χέρια τους την νεκροψία νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Την ίδια ώρα ερευνάται το νόμιμο λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής, ενώ ακόμη δεν έχει δώσει κατάθεση ο διευθυντής και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

Οι αστυνομικοί καλούνται τώρα να δώσουν απαντήσεις στο εάν υπήρχε ναυαγωσώστης την ώρα του τραγικού περιστατικού. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο η πισίνα κλείνει στις 6 το απόγευμα και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τοποθετήσουν ειδικό δίχτυ προκειμένου να μην επιτρέπεται σε κανέναν η πρόσβαση σε αυτές, κάτι που όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται.

Επίσης εκτός από την ώρα που συνέβη η τραγωδία οι αστυνομικοί ερευνούν εάν οι δύο υπεύθυνες που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο ξενοδοχείο ενήργησαν σωστά και εάν ειδοποιήθηκε έγκαιρα το ΕΚΑΒ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι από το Ισραήλ κολυμπούσε στην πισίνα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος το απόγευμα της Τετάρτης, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έχασε τις αισθήσεις του.

Το παιδί ανασύρθηκε από το νερό και άμεσα με τη συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν καμία συνδρομή καθώς είχε ήδη χάσει τη ζωή του.

με πληροφορίες από newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση