HomeHL-GreeceΑπομακρύνονται τα καμμένα από το Μάτι -Φορτηγά αδειάζουν το οικόπεδο

Απομακρύνονται τα καμμένα από το Μάτι -Φορτηγά αδειάζουν το οικόπεδο

Ξεκίνησαν οι εργασίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης των καμμένων που είχαν συγκεντρωθεί στην πυριτιδαποθήκη στην Λεωφόρο Μαραθώνος μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου το περασμένο καλοκαίρι.

«Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά το οικόπεδο στο Μάτι, 72 ώρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού», αναφέρει άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καμμένα θα οδηγηθούν στις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ όπου θα πραγματοποιηθεί η περεταίρω επεξεργασία τους. Στο σημείο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος βρίσκονται από το πρωί φορτηγά όπου πραγματοποιούν συνεχόμενα δρομολόγια προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα ο καθαρισμός από το οικόπεδο όπου είχαν συγκεντρωθεί 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης. Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση των προϊόντων υλοτόμησης ήταν από τα βασικά αιτήματα των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Εικόνες: Οι εργασίες απομάκρυνσης των καμμένων στη Λ. Μαραθώνος

Φορτηγά παραλαμβάνουν τα καμμένα από το οικόπεδο στη Λ. Μαραθώνος.

marathonos-kamena-27-6-19

 

Καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά.

marath-kammena-27-6-19

 

Εκπληρώνεται ένα βασικό αίτημα τον κατοίκων της περιοχής.

leof-marathonos-kammena-26-7-19

 

Συνεχόμενα δρομολόγια για την απομάκρυνση των προϊόντων υλοτόμισης.

 

kammena-marathonos-26-7-19

Οι εργασίες στο Μάτι ξεκίνησαν 72 ώρες μετά τη δέσμευση Μητσοτάκη

Πήγες του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις την Δευτέρα ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και ένα χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση