HomeΚΡΗΤΗΠρώτη ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργου Λογιάδη στη βουλή

Πρώτη ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργου Λογιάδη στη βουλή

Αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έλλειμμα της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα θέματα της κρίσης, και του αναπτυξιακού ελλείμματος στο νησί, αναφέρθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης στη βουλή, κατά τη διάρκεια της πρώτης τοποθέτησής του.

Ο κ. Λογιάδης αφού ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν το ΜέΡΑ25 αλλά κι όσους δεν το έπραξαν, δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για όλους, με το ίδιο πάθος.

Στην αρχή της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία δέκα χρονιά είναι δέσμιο των πολιτικών που επιτάσσουν οι δανειστές.

«Η κρίση η οποία ξέσπασε το 2008, στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα, κρίση που ανέλυσε πολύ σωστά ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη. Και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μιας νέας τεραστίων διαστάσεων, αυτή τη φορά Πανευρωπαϊκής κρίσης.

Ακούσαμε χθες ότι γίνονται συζητήσεις για το ευρωομόλογο. Αυτό θα γίνει μόνο ασκώντας μεγάλη πίεση προς τον πυρήνα- βλ. Γερμανία- για να αποδειχθεί το αυτονόητο σε μια νομισματική ένωση, την αμοιβαιοποίηση του χρέους.

Το ΜέΡΑ25 καταθέτει ότι: Οι φορολογικοί παράδεισοι εντός αλλά και εκτός της Ε.Ε πρέπει να καταργηθούν, διότι οδηγούν σε φοροδιαφυγή και τέλος σε τεράστιες ανισότητες , αδικία και φτώχεια.

Πρέπει να εναρμονιστούν ,οι φορολογικές συντελεστές εντός της Ε.Ε. να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία η οποία οδηγεί σε διαπλοκή και διαφθορά τόσο στην Ε.Ε όσο και στην Ελλάδα. Το ΜέΡΑ25 πρεσβεύει ότι όλα αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν μόνο μέσα σε ένα δημοκρατικό, αλληλέγγυο, ομοσπονδιακό , ευρωπαϊκό περιβάλλον, με ένα κοινό νόμισμα που θα εξυπηρετεί τους λαούς και όχι τις ελίτ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έλλειψη των υποδομών στο νησί σε όλους τους τομείς.

«Είναι τεράστια έλλειψη υποδομών, ο ΒΟΑΚ και γενικά όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα. Βιολογικοί καθαρισμοί χρειάζονται παντού και να λειτουργούν σωστά, όπως επίσης και μαρίνες.

Το ΜέΡΑ25 προτείνει τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη, που θα συνδέει το νησί από άκρη σε άκρη.

Αναβάθμιση των μουσείων , π.χ. το μουσείο της Μεσαράς στην Κρήτη, παραμένει ακόμα κλειστό!

Δυνατότητα προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους από όλους» .

Όσον αφορά στο ενεργειακό έλλειμα: «Το ΜέΡΑ25 τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης των ΑΠΕ και όχι της εξόρυξης των υδρογονανθράκων που θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα περιβαλλοντικά, και ασφάλειας στην περιοχή , ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε τον αειφόρο πλούτο της ηλιακής και αιολικής ενέργειας».

Στον πρωτογενή τομέα αφού αναφέρθηκε στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, λέγοντας: «Στόχος του ΜέΡΑ25 είναι να έχουμε αυτάρκεια, με κορυφαία ποιοτικά βιολογικά προϊόντα που παράγονται, προστατεύοντας τα εδάφη από την αλόγιστη και κακή χρήση επικίνδυνων φαρμάκων και τον αποκλεισμό των μεταλλαγμένων οργανισμών.

Η ΚΑΠ με τις πολιτικές των επιδοτήσεων έχει οδηγήσει σε απαξίωση των αγροτών και έχει καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό στη χώρα, κάνοντας μας να εισάγουμε και να καταναλώνουμε εδώ πολύ χαμηλότερα ποιοτικά προϊόντα από αυτά τα ίδια που παράγουμε εμείς!».

Στον τριτογενή τομέα, στόχος είναι «η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ετήσιο και ποιοτικό, όχι ποσοτικό τουρισμό, μέσα σε ένα εργασιακό πλαίσιο κοινωνικής συναίνεσης και την διασύνδεσή του, με τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα και με μοχλό ανάπτυξης τον πολιτισμό μας.

Το ΜέΡΑ25 τάσσεται κατά του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, που θα έχει ολέθριες περιβαλλοντικές συνέπειες».

Σύμφωνα με τον ίδιο η Κρήτη, η Ελλάδα που έχει αποτελέσει δείγμα πολιτισμού είναι σε θέση να δείξει στην Ευρώπη, το δρόμο που πρέπει να τραβήξει.

«Νέους δρόμους, καινοτόμους, ανυπάκουοι στις πολιτικές που οδήγησαν στα μέχρι τώρα εντός αλλά και εκτός Ελλάδος καταστροφικά αποτελέσματα, με τις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις του ΜέΡΑ25.

Στην Κρήτη γεννήθηκε ο θεός των θεών, ο Ξένιος Ζευς, γεννήθηκε η ιδέα της Ευρώπης και ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. με την αρχαιότερη διαβασμένη γραμμική γραφή Β. Όλοι περιμένουν (όλος ο κόσμος) περιμείνει από εμάς ακριβώς λόγω της τεράστιας σημασίας (βάρους), του πολιτισμού μας, να κάνουμε το αδύνατο μέχρι πρότινος , δυνατό, τώρα!

Είναι μέγιστη τιμή να μιλούμε στο εθνικό κοινοβούλιο. Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο μας, για το καλό του ελληνικού λαού και την πρόοδο της κοινωνίας μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση