HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ «Οδυσσεβάχ» έρχεται ξανά στο Ηράκλειο

Ο «Οδυσσεβάχ» έρχεται ξανά στο Ηράκλειο

Από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει στο Ηράκλειο το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ» τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019».

Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.

Δρακοκύκλωπες, Λωτοφάγοι, Πειρατές, Σειρήνες, Γοργόνες, η Μάγισσα Κιρκίλα, η Πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια.

Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάτ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;

Συντελεστές:

Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου

Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος

Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος

Χορογραφίες/κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος

Σκηνικά: Σπύρος Στάης

Κοστούμια: Σπύρος Στάης – Νάγια Ζαχαράτου

Μουσική διδασκαλία: Πρόδρομος Μακρίδης

body music: Simone Mongelli

Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Μακρίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Αγαπίου Τσινάρης

Παίζουν:

Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ήρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας,    Νεκτάριος Παπαλεξίου και ο Φώτης Σπύρος.

Είσοδος: 10€

Προπώληση – Μειωμένο: 8€

Διαφήμιση
Διαφήμιση