HomeHL-9Λευτέρης Αυγενάκης: Ζητάμε από τους πολίτες να στηρίξουν μια ισχυρή Κρήτη, μια αυτοδύναμη Ελλάδα!

Λευτέρης Αυγενάκης: Ζητάμε από τους πολίτες να στηρίξουν μια ισχυρή Κρήτη, μια αυτοδύναμη Ελλάδα!

Συνέντευξη του Γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη να λάβει η ΝΔ ισχυρή εντολή την 7η Ιουλίου, για να φύγει η Ελλάδα από το τέλμα, επισημαίνει σε συνέντευξη του στο cretapost, ο Γραμματέας της Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις επερχόμενες εκλογές και η Κρήτη θα βαφτεί γαλάζια αφού ήδη υπάρχει ένα τεράστιο «κλείσιμο της ψαλίδας».

«Η διαφορά μας στις εθνικές εκλογές του 2015 ήταν περίπου στις 25 μονάδες, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και στις πρόσφατες ευρωεκλογές η διαφορά αυτή μειώθηκε στο 8%», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για την Κρήτη ,από την επόμενη κιόλας ημέρα είναι: ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου, η  αξιοποίηση του «Ν. Καζαντζάκης» και άλλες υποδομές καθώς η Κρήτη, όπως τονίζει, έχει αδικηθεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη Γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ και υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, στο cretapost:

Κύριε Αυγενάκη ποιο είναι το πλάνο της ΝΔ για το νησί. Τι είναι αυτό που θα γίνει την επόμενη ημέρα για την Κρήτη, σε περίπτωση που το κόμμα σας, είναι κυβέρνηση;

Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος και έχει απίστευτες δυνατότητες. Η Κρήτη, το Ηράκλειο έχει δύναμη! Δεσμευόμαστε να απελευθερώσουμε αυτή τη δυναμική, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η Κρήτη και οι Κρήτες να αξιοποιήσουν τη δύναμη αυτή και να ευημερούν.

Οι προτεραιότητες για τον τόπο μας είναι η ανάπτυξη, η μείωση της φορολογίας και των εισφορών, η προσέλκυση επενδύσεων, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η επιστροφή των νέων μας, η υγεία, η παιδεία, η ενίσχυση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων μας, η ασφάλεια των πολιτών, η στήριξη της οικογένειας, η βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, και φυσικά οι υποδομές μας, με προτεραιότητα ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο Καστελίου και αξιοποίηση του «Ν. Καζαντζάκης».

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών για τη ΝΔ, αλλά κυρίως για την Ελλάδα;

Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε αυτή την κρίση ή αν θα συνεχίσουμε στο τέλμα, τη στασιμότητα, την υπερφορολόγηση και την ανασφάλεια. Οι πολίτες θα επιλέξουν ανάμεσα στο διχασμό και την αδράνεια που εκφράζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή την αλλαγή, την ενότητα, την ανάπτυξη και την εθνική ομοψυχία για τα οποία ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι η νίκη της ΝΔ.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι επιστροφή στην κανονικότητα ή παραμονή στο τέλμα. Το δίλημμα των εκλογών είναι αυτοδυναμία ή ακυβερνησία. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει εφησυχασμός. Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι ή με την ΝΔ ή με την κυβέρνηση της αποτυχίας.

Μπορεί ολόκληρη η Κρήτη να γίνει «γαλάζια»; Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας ως Νέα Δημοκρατία, ως η επόμενη κυβέρνηση του τόπου για το νησί;

Αυτός είναι ο στόχος μας! Η Κρήτη έχει αλλάξει! Σας το λέω με βεβαιότητα, και λόγω δημοσκοπήσεων και λόγω της επαφής μου με τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε ένα τεράστιο «κλείσιμο της ψαλίδας». Η διαφορά μας στις εθνικές εκλογές του 2015 ήταν περίπου στις 25 μονάδες, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και στις πρόσφατες ευρωεκλογές η διαφορά αυτή μειώθηκε στο 8%.

Και φυσικά αυτό έχει μια δυναμική που εξελίσσεται. Είμαι βέβαιος ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και η Κρήτη θα είναι γαλάζια. Και βέβαια δε ζητάμε από τους πολίτες να γίνουν νεοδημοκράτες. Τους ζητάμε να στηρίξουν την αυτοδύναμη Ελλάδα και την ισχυρή ανάπτυξη ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι προτεραιότητες για την Κρήτη δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα: είναι η ανάπτυξη, η μείωση της φορολογίας, η προσέλκυση επενδύσεων, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η επιστροφή των νέων μας, η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια των πολιτών, το δημογραφικό, η βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, και φυσικά οι υποδομές, όπου η Κρήτη μας έχει αδικηθεί.

Λίγες ημέρες πριν την κάλπη της 7ης Ιουλίου, ποια είναι τα επιχειρήματα της ΝΔ για να πειστούν και οι πιο καχύποπτοι ψηφοφόροι;

Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε μια ψήφος. Η αποχή είναι ήττα της Δημοκρατίας. Θέλουμε όλες και όλοι να συμμετέχουν στην κάλπη, και κυρίως τα νέα παιδιά. Και βέβαια να σκεφτούμε πως με την ψήφο μας μπορούμε να οικοδομήσουμε τη νέα φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε.

Ξέρουμε πώς να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να φέρουμε ανάπτυξη και επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, να προσφέρουμε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και ασφάλεια στους πολίτες, να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ευημερία που θα δημιουργήσουμε αφορά όλους, πρωτίστως τους εργαζόμενους και τους πιο αδύναμους.

Και τώρα μια πιο προσωπική ερώτηση. Κύριε Αυγενάκη, πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον χώρο της πολιτικής, πως αποφασίσατε να εισέλθετε στην πολιτική;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε λίγο μετά τα μαθητικά χρόνια. Ως φοιτητής και αργότερα ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών, της Παγκρήτιας Νεολαίας και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών. Το 2004 ήμουν πρώτη φορά υποψήφιος στο Ν. Ηρακλείου.

Η ενασχόληση με τα κοινά πάντα με γέμιζε, πάντα μου άρεσε! Από μικρός είχα άποψη και αντίληψη και από μικρή ηλικία ήθελα να αλλάξω μικρά ή μεγάλα πράγματα που έβλεπα ότι κινούνταν προς τη λάθος κατεύθυνση και αργότερα από το μετερίζι του τοπογράφου-μηχανικού και του ελεύθερου επαγγελματία. Αυτό ήταν το βασικό έναυσμα για να ασχοληθώ με την πολιτική.

Βέβαια όσο είμαστε πιο νέοι έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Όσο κανείς ωριμάζει βλέπει ότι η πολιτική είναι μια διαρκής διαπάλη μεταξύ αντικρουόμενων θέσεων και πρέπει να τις γεφυρώσεις προς όφελος όλων των πολιτών.

Ποιος ο λόγος που μετά από τόσα χρόνια – κατά τα οποία σίγουρα πέρα από επιτυχίες αντιμετωπίσατε και πολλές δυσκολίες- συνεχίζετε να βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή του πολιτικού στίβου; Τι είναι αυτό που σας δίνει ικανοποίηση;

Το να ασχολείται κανείς με τα κοινά, να ασχολείται και να μάχεται στον πολιτικό στίβο είναι ακριβώς αυτό, μια διαρκής πάλη, ένας αγώνας, με τις προκλήσεις, τις δυσκολίες του και τις απογοητεύσεις. Έχει βέβαια και τις ομορφιές και τις χαρές του αλλά είναι δύσκολο «σπορ» ας μου επιτραπεί η έκφραση.

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να καταφέρνεις αυτά που συζητάμε κάθε μέρα σε ένα καφενείο, στο χώρο εργασίας, όλα αυτά που θεωρούμε αυτονόητα και μας απασχολούν, να γίνονται πράξη. Και βέβαια να λύνεις προβλήματα των πολιτών και να βλέπεις ότι αλλάζει η ζωή τους. Οπωσδήποτε είναι και αναγνώριση του κόπου σου και της προσπάθειάς σου από τους ανθρώπους που σε στηρίζουν. Δεν είναι εύκολη υπόθεση όλα αυτά βέβαια!

Οι πολίτες θέλουν στήριγμα. Προσωπικά, δεν κρύφτηκα πότε, βγήκα μπροστά, είπα τα πράγματα με το όνομά τους και πάλεψα και διεκδίκησα πράγματα. Τώρα αυτό που λέω στους συμπολίτες μου είναι ότι μπορούν να στηριχθούν σε εμένα και να είναι βέβαιοι πως θα τους κάνω υπερήφανος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση