Συγκεκριμένα, μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, καθώς το περσινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού λήγει στις 10 Ιουλίου. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι πίνακες Αποκλειόμενων από το πρόγραμμα, λόγω μη επαρκούς μοριοδότησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2019 έως τις 31 Ιουλίου 2020 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του Οργανισμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έχει 12μηνη διάρκεια

Κατά τη διαδικασία της προσωρινής ανάρτησης των πινάκων οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων. Η ένσταση θα υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ θα οριστεί συγκεκριμένη προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών που επισυνάπτονται στις ενστάσεις. Μετά την εξέταση των ενστάσεων θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα Δικαιούχων Παρόχων Καταλυμάτων και Αποκλειόμενων. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα έχει 12μηνη διάρκεια.

Κοινωνικός Τουρισμός: Η διάρκεια των διακοπών

Ο ΟΑΕΔ, όπως και στην περίοδο 2018 – 2019, έχει ορίσει δυο κατηγορίες επιδοτούμενων διακοπών στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Η πρώτη θα έχει διάρκεια έως πέντε ημέρες και η δεύτερη θα μπορεί να επεκταθεί έως και δέκα ημέρες.

Αναλυτικά, οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω
Από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση