HomeHL-9Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Ο Ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία λέξη»

Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Ο Ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία λέξη»

«Η εκλογική ανατροπή είναι βέβαιη!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Την Κρήτη δεν θα μας την πάρει κανείς, ήταν πάντα μπροστά στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες» τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του απο την πλατεία Ελευθερίας ο Αλέξης Τσίπρας που για μια ακόμη φορά εξαπέλυσε επίθεση στον Κώστα Καραμανλή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική τους στο Σκοπιανό.

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι οι υποκριτές, οι πατριδοκάπηλοι της ΝΔ εδώ και 14 χρόνια έχουν παραδώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα Μακεδονία στους γείτονες, χωρίς κανέναν προσδιορισμό και χωρίς κανέναν όρο για την αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας.

Αυτό αποδεικνύεται σήμερα με τις επιστολές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μακεδονία σκέτο στο εσωτερικό και Μακεδονία –Σκόπια στο εξωτερικό.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, και τα στελέχη της ΝΔ που παρίσταναν τους Μακεδονομάχους στα συλλαλητήρια οφείλουν σήμερα έστω να ζητήσει μια συγνώμη.

Για το εθνικό ψεύδος και την υποκρισία. Για την άθλια επιλογή τους μια πατριωτική συμφωνία να τη ξορκίζουν ως προδοτική. Για την άθλια επιλογή τους να διχάσουν τους έλληνες μπας και κερδίσουν λίγες ψήφους.

Εγώ όμως σήμερα από το νησί του Ελευθέριου Βενιζέλου θα τους δώσω την απάντηση :

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Προοδευτική Συμμαχία, ως κορμός και συνεχιστές της Δημοκρατικής παράταξης του τόπου, βάλαμε μπροστά το συμφέρον της πατρίδας και όχι του κόμματος. Για να βρούμε λύση σε μια χρόνια διένεξη με τους Βόρειους γείτονές μας.

Και ναι, είμαστε περήφανοι, γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας μας, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ως σήμερα, όποτε αυτή η παράταξη κλήθηκε να διαχειριστεί εθνικά θέματα, έβαλε πάντοτε μπροστά τη πατρίδα και το συμφέρον του τόπου, το πατριωτικό συμφέρον».

Δεν παίζουμε με τις συντάξεις των Ελλήνων

Αναφορικά με το ασφαλιστικό ο κ.Τσίπρας τόνισε:«Εμείς δεν παίζουμε με τις συντάξεις και τις ζωές των Ελλήνων, δεν θα ζήσουμε το δράμα που βίωσαν εκατομμύρια ασφαλισμένοι σε όλο τον κόσμο».

Επισημαίνοντας εκ νέου ότι η ενότητα «ασφαλιστικό» απουσιάζει από το πολυσέλιδο, προεκλογικό, φυλλάδιο της ΝΔ, τόνισε:

«Θέλουν να ξανανοίξουν το ασφαλιστικό επειδή ήδη έχουν ντιλάρει με μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα υποχρεώσουν τους εργαζόμενους από το 2021 και μετά, όπως είναι το σχέδιό τους, να σταματήσουν να πληρώνουν εισφορές για την επικουρική ασφάλιση στο δημόσιο ταμείο και να αρχίσουν να δίνουν τις εισφορές σε ιδιώτες.

Με το ασφαλιστικό όμως σήμερα, οι εισφορές των εργαζόμενων είναι τα λεφτά που παίρνουμε για να δίνουμε τις συντάξεις των συνταξιούχων.

Όταν λοιπόν θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι να δίνουν εισφορές στο δημόσιο ταμείο και να τα δίνουν σε κάποιους ιδιώτες που θα τα τζογάρουν στο χρηματιστήριο ή όπου αλλού, τότε το δημόσιο ταμείο θα βρεθεί σε αδυναμία να πληρώνει τις επικουρικές συντάξεις.

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι του προγράμματος της ΝΔ. Έχουν ήδη αποφασίσει να διαλύσουν τη δημόσια ασφάλιση.

Μας λένε ότι στο όνομα της ατομικής επιλογής και της ελευθερίας, θα δώσουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές την επικουρική ασφάλιση και, άρα, ο κάθε ασφαλισμένος θα αναλαμβάνει και τον επενδυτικό κίνδυνο.

Λένε ότι θα επενδυθούν τα χρήματα σου και θα πάρεις περισσότερα απ’ όσα έβαζες. Αν σκάσει όμως η εταιρία που πλήρωνες για χρόνια, τότε καληνύχτα.

Αν γίνει ξανά ό,τι έγινε με την ΑΣΠΙΣ, αν γίνει ό,τι έγινε σε όλο τον κόσμο με το κραχ του 2008, συγγνώμη αλλά θα χάσεις τα χρήματα σου.

Άρα τι λένε, για να κερδίσουν μερικές ξένες ασφαλιστικές εταιρείες, θα θέσουμε σε κίνδυνο τις συντάξεις του κόσμου. Στις χώρες που εφαρμόστηκε έφερε μόνο ζημιά. Και μάλιστα διπλή.

Οι άνθρωποι έχασαν τις συντάξεις τους και όλος ο κόσμος μετά πλήρωνε έκτακτους φόρους, για να σωθούν τα χρεοκοπημένα ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέτοιες καινοτομίες θέλει να φέρει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτά που ξόφλησαν το 2008 με το παγκόσμιο κραχ».

Ο Ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη

Κάποιοι βιάζονται, παρατήρησε ο πρωθυπουργός, «να προδικάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα πριν ο λαός πάει στη κάλπη. Γιατί αυτή η κάλπη βγάζει κυβέρνηση όχι ευρωβουλευτές. Και αυτή η κάλπη το πρωί της επόμενης Κυριακής, όπως και κάθε κάλπη, θα είναι άδεια. Και θα γεμίσει από τη δική σας βούληση, τη δική σας αποφασιστικότητα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Για να προσθέσει, «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση. Παραθέτουν μονάχα όμορφα σλόγκαν και ανώδυνες ατάκες. Και κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον του τόπου».

Προσπαθούν δε, να πείσουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όμως, «εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. Δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση