HomeHL-CultureΟ κιθαρίστας των Pink Floyd έβαλε σε δημοπρασία όλες τις κιθάρες του

Ο κιθαρίστας των Pink Floyd έβαλε σε δημοπρασία όλες τις κιθάρες του

Σκοπός να συγκεντρωθούν χρήματα για την κλιματική αλλαγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια σπάνια κίνηση, ο κιθαρίστας των Pink Floyd, Ντέιβιντ Γκίλμουρ, αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία όλες τις κιθάρες του, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα πάνε στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο σπουδαίος κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος, έβγαλε σε δημοπρασία 125 κιθάρες του και από αυτές πουλήθηκαν οι 58, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 21.5 εκατομμύρια δολάρια! Από τις 58 κιθάρες μάλιστα, οι 20 πουλήθηκαν για «αστρονομικά» ποσά, με την «Black Strat» να πουλιέται με το ποσό ρεκόρ των 3.975.000 δολαρίων! Αυτό είναι και νέο ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο ήταν 2,7 εκατομμύρια, ποσό που είχε πληρωθεί για μια κιθάρα που είχαν υπογράψει πάνω της, μεταξύ άλλων, οι Ερικ Κλάπτον, Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Μπράιαν Μέι, Τζίμι Πέιτζ, Λίαμ Γκάλαχερ, Μπράιαν Ανταμς, αλλά και ο ίδιος ο Γκίλμουρ.

Τρεις κιθάρες έπιασαν πάνω από εκατομμύριο, ενώ όλες πουλήθηκαν για το λιγότερο 200.000 δολάρια. Ο Γκίλμουρ είναι φανατικός υπερασπιστής της κλιματικής αλλαγής (που μεταξύ άλλων απειλεί και την Αθήνα και την Ακρόπολη) και γι’ αυτό αποφάσισε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, χάνοντας έτσι από την κατοχή του, τις μισές από τις κιθάρες που έχει αγοράσει στην πορεία του.

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η μεγαλύτερη κρίση που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Ελπίζω ότι η πώληση της κάθε κιθάρας μου θα βοηθήσει στον σκοπό του ClientEarth ώστε να φέρουν την πραγματική αλλαγή», έγραψε σε μήνυμά του ο κιθαρίστας των Pink Floyd.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση