HomeHL-9Τρεις φωτιές κινητοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Τρεις φωτιές κινητοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σε Χανιά και Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημέρα με έντονη δραστηριότητα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποδείχθηκε η χθεσινή καθώς χρειάστηκε να επέμβουν σε τρεις φωτιές που ξέσπασαν στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 13:45 χθες το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση 50 τ.μ. στο Σηρικάρι του Δήμου Κισσάμου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στη μάχη με τις φλόγες η οποία αποδείχθηκε πολύωρη, ρίχτηκαν 7 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου με τρία πυροσβεστικά οχήματα και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα.

Εξάλλου, μισή περίπου ώρα νωρίτερα, συναγερμός σήμανε στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων καθώς φωτιά είχε ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση καταστρέφοντας βλάστηση και καλάμια στην περιοχή της Αγυιάς. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν 13 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με 7 πυροσβεστικά οχήματα καταφέρνοντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο στις 15:16.

Τέλος στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου, η προσπάθεια καταστροφής υπολειμμάτων καλλιεργειών “ξέφυγε” από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να χρειαστεί στις 9:45 το πρωί η επέμβαση δύο πυροσβεστών του Κλιμακίου Χερσονήσου που έσπευσαν στο σημείο με ένα όχημα. Στην περίπτωση αυτή βεβαιώθηκε η σχετική παράβαση, ενώ τα αίτια που προκάλεσαν τις δύο φωτιές στον νομό Χανίων διερευνώνται από τα αρμόδια τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση