HomeΚΡΗΤΗ«Τέλος» στα σταθμευμένα οχήματα στη Φορτέτζα

«Τέλος» στα σταθμευμένα οχήματα στη Φορτέτζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανεξέλεγκτη κατάσταση με τη στάθμευση οχημάτων στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο της Φορτέτζας θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενη ότι η εικόνα του σημαντικότερου μνημείου της πόλης είναι απαράδεκτη, όπως διαβάζουμε στο goodnet.gr.

Χθες, το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου τονίστηκε ότι πρέπει να βρεθεί η λύση με την οποία κατ’ αρχήν θα αντιμετωπίζεται το σημαντικότερο ζήτημα: η πρόσβαση των οχημάτων στον δρόμο προς το φρούριο, που ουσιαστικά δημιουργεί και το πρόβλημα με τη στάθμευση.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής, Νίκος Κονταξάκης, το γεγονός ότι η πρόσβαση είναι ελεύθερη μέσω του δρόμου επί της οδού Κεφαλογιάννηδων, δημιουργεί πρόβλημα, αφού οι οδηγοί «ανηφορίζουν» και σταθμεύουν σε όποιο σημείο βρουν διαθέσιμο. Έτσι, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει μπάρα στην είσοδο του πλακόστρωτου αυτού δρόμου, ώστε να αποκλείει τη διέλευση οχημάτων.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Χειμάρρας είναι δρόμος που είναι ενταγμένος στον δακτύλιο, θα διαμορφωθεί η κυκλοφορία με τέτοιο τρόπο αποκλειστικά για τους κατοίκους της οδού ώστε να μην χρησιμοποιείται ο πλακόστρωτος δρόμος που οδηγεί στον περιφερειακό, αλλά ο δρόμος που οδηγεί στην πλατεία δίπλα από το ξενοδοχείο «Ιδέον».

Ουσιαστικά, όπως είπε ο κ. Κονταξάκης, θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας κάποιων θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, με απώτερο στόχο να μην συνεχιστεί η κατάσταση με τα οχήματα σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο της Φορτέτζας.

Πάντως, για την εφαρμογή του σχεδίου απαιτείται κατ’ αρχήν γνωμοδότηση από την υπηρεσία της τροχαίας και στη συνέχεια να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου ώστε να γίνει κανονιστική απόφαση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση