HomeΚΡΗΤΗΝέος πόλεμος για την Κυριακάτικη αργία

Νέος πόλεμος για την Κυριακάτικη αργία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί τους εργαζομένους να παλέψουν για να μην χαθεί η Κυριακάτικη αργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:

Ως συνέχεια των εξελίξεων του εμπορίου δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η Κυριακή αργία, της οποίας η κατάργηση αποτελεί πάγια απαίτηση των μονοπωλίων και των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων στο εμπόριο. Το υπουργείο Ανάπτυξης με την απόφαση του να καταργήσει την κυριακάτικη αργία πιλοτικά σε 3 Περιφέρειες της Ελλάδας, έρχεται να ενισχύσει το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση και το πολιτικό της προσωπικό που νομοθετεί ότι απαιτεί το μεγάλο νομοθετικό κεφάλαιο, απελευθερώνει τις προσφορές και τις εκπτώσεις για όλο τον χρόνο και καταργεί την Κυριακή αργία «πιλοτικά» στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου.

Η απόφαση αυτή δε μας ξαφνιάζει όταν από την αρχή των συζητήσεων του ζητήματος της Κυριακή αργίας, το σωματείο μας είχε ξεκάθαρο και κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις που γίνονταν προκειμένου να φτάσουμε στην πλήρη κατάργησή της. Είχαμε καταγγείλει και τον ρόλο των τοπικών φορέων (Περιφέρειας, Δήμου, ΟΛΗ) οι οποίοι έβαλαν πλάτη για να φτάσουν τα πράγματα σήμερα εδώ αλλά και τις κωλοτούμπες της πλειοψηφίας του  Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο νομό μας, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μέσα από τις συνελεύσεις τους πήραν απόφαση υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας, το κεφάλαιο επανέφερε το ζήτημα βάζοντας τον ΟΛΗ και την Περιφέρεια, να φέρουν ξανά το θέμα στην επιτροπή ανάπτυξης της περιφέρειας ζητώντας τουλάχιστον 32 Κυριακές όπου και υπερψηφίστηκε από όλους τους συμβούλους του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Χαρακτηριστική ήταν και η στάση του εκλεγμένου του Σύριζα όπου ζήτησε να γίνει μελέτη αν χρειάζονται 32 ή 30 ή 34…

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους. Θέλουν εργαζόμενους να εργάζονται από ήλιο σε ήλιο χωρίς δικαιώματα. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν ηχηρή απάντηση σ’ αυτές τις αποφάσεις και σε κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους εμπόδια στην πράξη στην εφαρμογή αυτού του μέτρου. Η πιο ηχηρή απάντηση συνάδελφοι έρχεται μέσα από τον οργανωμένο αγώνα στο πλάι του σωματείου μας. Να δυναμώσουμε την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς με τη δημιουργία σωματειακών επιτροπών.

Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Το σωματείο μας είναι η δύναμη μας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση