Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με την εξέταση σε μαθήματα ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού και Κινητήρες Αεροσκαφών.

Αύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται πανελλαδικά στα ειδικά μαθήματα με πρώτο τα Αγγλικά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις – Σε ποια πεδία θα πέσουν

Πτωτική εκτιμάται ότι θα είναι φέτος η πορεία των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο βαθμός δυσκολίας των φετινών θεμάτων, αλλά και η αύξηση των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι δύο καταλυτικοί παράγοντες που θα διαμορφώσουν τον χάρτη των Πανελλαδικών.

Έτσι δεν αποκλείεται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα οι υποψήφιοι να εισαχθούν με βαθμό 4 και 5, με δεδομένο ότι πολλά τμήματα των ΤΕΙ αναβαθμίστηκαν και από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος έγιναν πανεπιστημιακά.

Πάντως, η πτώση στις σχολές «υψηλής ζήτησης», αναμένεται, όπως πάντα, να είναι μικρότερη, ενώ ενδέχεται οι βάσεις για τις ιατρικές σχολές να πέσουν λίγο κάτω από τις 19.000 μονάδες, καθώς τόσο τα θέματα της Βιολογίας, αλλά κυρίως τα θέματα της Χημείας κρίθηκαν αρκετά απαιτητικά έως δύσκολα.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων θα συνεχιστεί με τα ειδικά μαθήματα, ενώ οι βαθμοί στα υποχρεωτικά μαθήματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 25 Ιουνίου. Η υποβολή τέλος των μηχανογραφικών αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση