Ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης του

ομαδικού βιασμού μίας Βρετανίδας τουρίστριας από δύο ομοεθνείς της τον Ιούλιο του 2015.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της 22χρονης σήμερα γυναίκας η οποία περιέγραψε τα όσα βίωσε εκείνο το μοιραίο βράδυ από τους βιαστές της.

Όπως ανέφερε, εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της με τους δύο 24χρονους – σήμερα – Βρετανούς να την πηγαίνουν με τη βία σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και να την βιάζουν εναλλάξ.

Μάλιστα, τα όσα έζησε την στιγμάτισαν για μία ζωή καθώς μόλις επέστρεψε στην πατρίδα της εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική γιατί είχε προβεί σε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας.

Κατά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν – για ακόμα μία φορά – πως υπήρξε συνουσία με τη θέληση του θύματος.

Μάλιστα, περιέγραψαν τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ λέγοντας πως η ίδια τους ακολούθησε μετά το μπαρ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Τέλος Ιουνίου η συνέχεια της δίκης

Το δικαστήριο μετά το τέλος των απολογιών διέκοψε την συνεδρίαση του για τις 28 Ιουνίου οπότε και ο εισαγγελέας θα πάρει το λόγο για την πρότασή του ενώ στη συνέχεια θα βγει και η απόφαση.

 

Η πρωτόδικη απόφαση

Τον Ιούνιο του 2017 η υπόθεση έφτασε για πρώτη φορά στα δικαστήρια με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου να κρίνει ενόχους τους δύο κατηγορουμένους.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Ωστόσο, η έφεσή τους είχε αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα οι άνδρες να καταβάλουν χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας, για να αφεθούν ελεύθεροι και να δικαστούν ξανά σε δεύτερο βαθμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση