HomeHL-9Πολύωρη η μάχη με τις φλόγες – Δύσκολη η χθεσινή νύχτα για τους πυροσβέστες

Πολύωρη η μάχη με τις φλόγες – Δύσκολη η χθεσινή νύχτα για τους πυροσβέστες

Είχαν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τρεις φωτιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολη αποδείχθηκε η χθεσινή νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης καθώς χρειάστηκε, την ίδια ώρα να αντιμετωπίσουν τρεις πυρκαγιές.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε μισή περίπου ώρα πριν από τις 9 το βράδυ, κάτω από άγνωστες συνθήκες που διερευνώνται σε χορτολιβαδική έκταση στα όρια των νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα πάνω από τις εγκαταστάσεις του Κινεζόκωστα. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, αποτελούμενη από 16 πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γαράζου και πέντε άτομα μέλη πεζοπόρου τμήματος με την επικούρηση 7 πυροσβεστικών οχημάτων, έδινε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Την ίδια περίπου ώρα, και πιο συγκεκριμένα στις 9:12 το βράδυ πυρκαγιά ξεσπούσε σε γεωργική έκταση στην περιοχή του Κουδούμαλου στον Άγιο Νικόλαο κινητοποιώντας έξι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά μισή περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται.

Στο μεταξύ, 15 λεπτά μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον Κουδούμαλο, ακόμη μια φωτιά εκδηλωνόταν στην ίδια περιοχή, αυτή τη φορά σε χορτολιβαδική έκταση. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν 6 πυροσβέστες του Κλιμακίου Μοιρών που έσπευσαν με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από τις φλόγες προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ καθώς και σε ένα θερμοκήπιο. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές στο ίδιο σημείο σχεδόν ταυτόχρονα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση