HomeΕΛΛΑΔΑΕκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου καλλιτέχνη Αλκίνοου Ιωαννίδη διοργάνωσε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εκδήλωση προς τιμήν του σπουδαίου καλλιτέχνη Αλκίνοου Ιωαννίδη διοργάνωσε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O σημαντικός τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Αλκίνοος Ιωαννίδης τιμήθηκε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) στις 16 Μαΐου 2019 για την πολύτιμη προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας και της Κύπρου και ιδιαίτερα στη  μουσική και το τραγούδι.

Η εκδήλωση κάτω από τον τίτλο «Τραγούδι, η ανάσα του ανθρώπου στους αιώνες», διοργανώθηκε από το Γραφείο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου στην Αίθουσα «Διαλεκτική» (πρώην Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγλαντζιάς – Παλιά Πλατεία Αγλαντζιάς) με την πολύτιμη βοήθεια του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΚΥ και με την ευγενική χορηγία του Δήμου Αγλαντζιάς.

Ο Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, εκ μέρους του ΑΠΚΥ, και ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, Δήμαρχος Αγλαντζιάς, απηύθυναν χαιρετισμό καλωσορίζοντας τον καλλιτέχνη και οι Αρχές του Πανεπιστημίου απένειμαν σε αυτόν τιμητική πλακέτα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τη σειρά του ευχαρίστησε για την αποδιδόμενη τιμή και αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους ανθρώπους αυτού του τόπου που αγαπούν το τραγούδι, γράφουν και ερμηνεύουν τραγούδια και ζουν μέσα από το τραγούδι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συζήτησε με απόφοιτους και φίλους του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την αξία της μουσικής και του τραγουδιού διαμέσου των αιώνων, για τη σημαντική συμβολή της παράδοσης και της λαογραφίας και για τη ζωτικής σημασίας σχέση του ανθρώπου με την τέχνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση