HomeHL-CultureΟι νικητές του διαγωνισμού μαθητικής δημοσιογραφίας

Οι νικητές του διαγωνισμού μαθητικής δημοσιογραφίας

Δείτε τα αποτελέσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ακόμα μία χρονιά οι μαθητές από τα σχολεία της Κρήτης διέπρεψαν με τη συμμετοχή τους στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημοσιογραφίας. Τα σχολικά έντυπα, τα ρεπορτάζ, τα άρθρα και οι συνεντεύξεις που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό ήταν καθρέφτης του ευρύτατου πεδίου ενδιαφερόντων και προβληματισμών που έχει η νεολαία της Κρήτης αλλά και της σημαντικής δουλειάς που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ενώ είναι ενθαρρυντικό ότι φέτος υπήρξε μεγαλύτερη διασπορά με πολλές υποβολές εντύπων και εργασιών από δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης, που, μαζί με τις σταθερές παρουσίες από τα αστικά κέντρα, συγκέντρωσαν έναν μοναδικό πλούτο μαθητικής δημοσιογραφικής  παραγωγής για το νησί.

Ο διαγωνισμός διαρθρώνεται σε πέντε ξεχωριστές ενότητες για τα έντυπα, για τα ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ, για τις συνεντεύξεις, για τα άρθρα ενώ για φέτος πρώτη φορά προστέθηκε και η κατηγορία σκίτσου-γελοιογραφίας με την υποστήριξη του γνωστού σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη. Τα βραβεία χωρίζονται και ηλικιακά σε τρεις κατηγορίες για Δημοτικά – Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής απευθύνουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς τονίζοντας την ικανοποίησή τους για τον ολοένα και αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας του έργου της, σχετικά με την επιλογή των καλύτερων από τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν.

Συνημμένα θα βρείτε αναλυτική λίστα με τα βραβεία.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 

Πρόεδρος: Αντώνης Σανουδάκης – Σανούδος, Καθηγητής ιστορίας-συγγραφέας.

Μέλη:

– Γιώργος Δασκαλάκης, εκπαιδευτικός, πρόεδρος Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία».

– Γιώργος Πιτσιτάκης, εκπαιδευτικός- ιστορικός ερευνητής.

– Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος- μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

– Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφος – μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.

– Μαρία Μελεσσανάκη, εκπαιδευτικός – μέλος της επιστημονικής εταιρίας του Σχολικού Ραδιοφώνου.

– Μιχάλης Κουντούρης, σκιτσογράφος.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση