HomeHL-9Αναζητείται ένα ακόμα άτομο για την υπόθεση με τα 52 κιλά χασίς

Αναζητείται ένα ακόμα άτομο για την υπόθεση με τα 52 κιλά χασίς

Αύριο απολογούνται οι δύο συλληφθέντες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται σύμφωνα με τις Αρχές στην υπόθεση μεταφοράς με το πλοίο της γραμμής 52 κιλών χασίς, το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε τρία σακβουαγιάζ, στο πορτ-παγκάζ ενοικιαζόμενου οχήματος με οδηγό 36χρονο από χωριό του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν Αλβανό, ο οποίος επίσης διαμένει στο Ηράκλειο, και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» ήταν εκείνος που εξέδωσε το εισιτήριο επιστροφής του 36χρονου από την Αθήνα.

Στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου εξακρίβωσαν ότι πράγματι ο εν λόγω Αλβανός είχε απευθυνθεί σε πρακτορείο του Ηρακλείου για την έκδοση του εισιτηρίου. Αναζητήθηκε χθες από λιμενικούς στο σπίτι του αλλά δεν εντοπίστηκε.

Ως προς το δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση πρόκειται για έναν 40χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος ήταν εκείνος που προχώρησε στην ενοικίαση του

αυτοκινήτου από επιχείρηση του νομού Ηρακλείου.

Ο 40χρονος, ο οποίος απασχολεί πρώτη φορά για τέτοιο αδίκημα, ισχυρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν έχει καμία εμπλοκή ούτε γνώριζε τι θα μετέφερε με το αυτοκίνητο ο 36χρονος. Υποστηρίζει ότι θέλησε να τον εξυπηρετήσει επειδή δεν έχει δίπλωμα. Κατά την προανακριτική Αρχή δηλαδή, άλλος μετέφερε τα ναρκωτικά, άλλος ενοικίασε το αυτοκίνητο μεταφοράς και άλλος εξέδωσε το εισιτήριο επιστροφής.

Οι δύο συλληφθέντες Ηρακλειώτες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της εισαγγελέως υπηρεσίας. Στον μεν 36χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική διακίνηση ενώ στον 40χρονο συγκατηγορούμενό του ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργεια στη διακίνηση.

Πάντως το ενδεχόμενο η δίωξη να μετατραπεί σε διακίνηση με την επιβαρυντική περίσταση παραμένει ανοιχτό καθώς θα διερευνηθεί η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας και αν αυτή υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Και οι δύο πήραν προθεσμία να απολογηθούν στη 1 το μεσημέρι ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση