HomeHL-9Ηράκλειο, μια … αφιλόξενη πόλη για μητέρες με καροτσάκια

Ηράκλειο, μια … αφιλόξενη πόλη για μητέρες με καροτσάκια

Τα έργα στην οδό Δικαιοσύνης ολοκληρώθηκαν, όχι όμως και η ... ράμπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός “συλλαμβάνει” τις προσπάθειες γονέων να οδηγήσουν τα καροτσάκια των μωρών τους στους δρόμους της πόλης, αφού τα εμπόδια είναι πολλαπλά και οι γονείς θα πρέπει να αναπτύσσουν ικανότητες … κασκαντέρ για να καταφέρουν το αυτονόητο: να πάνε με ασφάλεια στον προορισμό τους συνοδεύοντας ένα βρέφος ή ένα νήπιο στο καροτσάκι του.

mhtera-karotsaki2

Τις προσπάθειες μιας νεαρής μητέρας με το παιδάκι της στο καρότσι κατέγραψε ο φακός του cretapost, στο κέντρο του Ηρακλείου. Η μητέρα ήθελε από την Πλατεία Δασκαλογιάννη να μεταβεί στην προσφάτως αναπλασμένη και πεζοδρομημένη οδό Δικαιοσύνης. Για να το πετύχει αυτό, θα έπρεπε ή να κάνει τον γύρο της πλατείας Ελευθερίας ή να κατευθυνθεί προς την μικρή Έβανς. Μη έχοντας λιγότερο χρονοβόρες επιλογές, η μητέρα αναγκάστηκε – διακινδυνεύοντας είναι η αλήθεια – να κουβαλήσει το καρότσι στις σκάλες, αφού η ράμπα που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο σημείο και να διευκολύνει ακριβώς την πρόσβαση σε ΑμΕΑ και γονείς με καροτσάκια δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Δείτε στο βίντεο πως τα κατάφερε τελικά η νεαρή γυναίκα. Άξιο σχολιασμού, βεβαίως, θα ήταν και το γεγονός ότι κανείς δεν βρέθηκε να προσφερθεί ώστε το καρότσι με το μωρό να κατέβει τις σκάλες με ασφάλεια …

Διαφήμιση
Διαφήμιση