HomeΚΡΗΤΗΕργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Πρόκληση η πρόσκληση για την ομιλία του πρωθυπουργού

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Πρόκληση η πρόσκληση για την ομιλία του πρωθυπουργού

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πρόκληση» θεωρούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ την πρόσκληση που έλαβε η διοίκησή του να συμμετάσχει στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενόψει των εκλογών.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ αναφέρει τα εξής:

«To σωματείο εργαζομένων έλαβε δημόσια ηλεκτρονική πρόσκληση να παραβρεθεί στην ομιλία  του πρωθυπουργού. Αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα κοροϊδία η πρόσκληση  όταν οι μαχόμενοι υγειονομικοί και οι ασθενείς έχουν τσακιστεί από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αποτελεί πρόκληση  η πρόσκληση  όταν συστηματικά το σωματείο εργαζομένων:

  • δέχεται επιθέσεις από το υπουργείο, τη ΔΥΠΕ και τη διοίκηση γιατί δεν συναινεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας,
  • αποκαλύπτει την αιτία των προβλημάτων,
  • επιμένει να μην αποδέχεται τη λογική του εφικτού και του μικρότερου κάκου,
  • καλεί τους εργαζόμενους και ασθενείς σε οργάνωση και πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων,

την ίδια ώρα να καλείται για να αποτελέσει το ακροατήριο της αναπτυξιακής φιέστας.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι δια χειρός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόπηκαν οι επιχορηγήσεις κατά 860 εκ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και 414 εκ. ευρώ προς τον ΕΟΠΠΥ. Μ’ αυτές τις κατακρεουργημένες επιχορηγήσεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπερηφανεύεται ότι διασφάλισε την δωρεάν πρόσβαση 2,5 εκ. ανασφαλίστων στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δηλαδή μοίρασε όπως κάνει και με τη φτώχεια τις ίδιες υποβαθμισμένες παροχές σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Από τις 2.760 θέσεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν το 2017 και 2018 έχουν διοριστεί 1.800 που οι περισσότεροι δεν έχουν φτάσει στα νοσοκομεία. Πολλές ανάγκες καλύπτονται με επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται απ’ τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων και 1000 απ’ αυτούς θα φύγουν στο τέλος του 2019. Έτσι παραμένουν κενές 7.000 θέσεις μόνιμων γιατρών και 20.000 νοσηλευτών και μόνιμου προσωπικού. Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, κι ας κομπορρημονεί ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση του έδιωξε «από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια».

Το γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι υγειονομικοί μέσα από την εντατικοποίηση, την εργασιακή ανασφάλεια, με  την εναλλαγή των εργαζομένων κάθε χρόνο, με τη γενίκευση της ευελιξίας, τα εξαντλητικά 16ωρα, τα αλλότρια καθήκοντα, με το τσάκισμα της υγείας των εργαζομένων. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της καθαριότητας – σίτισης, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι που μέσα από τον εξαναγκασμό και τους εκβιασμούς αναγκάζονται να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους σε άδεια, ρεπό, επιδόματα κ.λπ. υπό την απειλή της απόλυσης. Μόνο σήμερα στο ΠαΓΝΗ πέταξαν έξω 7 συμβασιούχους εργαζόμενους από τη σίτιση και την καθαριότητα.

Με τη λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις, με ασθενείς πελάτες,  που θα αναπτύσσει Οι εργαζόμενοι στο ΠαΓΝΗ και συνολικά οι υγειονομικοί, οι λαϊκές οικογένειες και στο νησί μας γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η σταθεροποίηση και στήριξη της! Τη γνωρίζουν οι λαϊκές οικογένειες μέσα από την εμπορευματοποίηση της υγείας, που γίνεται με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Τη γνωρίζουν όσοι επιδιώκουν να κλείσουν ένα ραντεβού, που χρειάζεται σε πολλές ειδικότητες να περιμένουν το 2020. Το γνωρίζουν οι ανασφάλιστοι και οι ασφαλισμένοι με τη συμμετοχή στις εξετάσεις και τα φάρμακα. Το γνωρίζουν όσοι την κρίσιμη στιγμή περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι εντατικής για να εισαχθούν.

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!

Οργανωνόμαστε, μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους, περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Απαιτούμε:

  • Πραγματική ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης».
Διαφήμιση
Διαφήμιση