HomeΚΡΗΤΗΕνισχύθηκαν οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Στις εκλογές για τη νέα διοίκηση στον Σύλλογο “Δ. Θεοτοκόπουλος”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της εκπαιδευτικής παράταξης “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στον σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “Δ. Θεοτοκόπουλος”.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνονται τα εξής:

“Οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, χαιρετίζουν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) και εξέλεξαν δύο εκπροσώπους στο Δ.Σ. του Συλλόγου και τρεις αντιπροσώπους στην 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Σύντομα θα δημοσιευτεί η αναλυτική εκτίμηση των αποτελεσμάτων από την Αγωνιστική Συσπείρωση έπειτα από τη Σύσκεψή της. Ένα βασικό συμπέρασμα, δείχνει πως οι συνάδελφοι εμπιστεύτηκαν την λογική του αγώνα και του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και με την ψήφο τους.

Αναγνώρισαν τη στάση και την συνέπεια στην οργάνωση και ανάπτυξη του Αγώνα. Όμως, δεν κατόρθωσαν αρκετοί συνάδελφοι να ξεπεράσουν το κάλπικο επιχείρημα για «ακομμάτιστα» και «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια που με κάθε ευκαιρία ενώνουν τις δυνάμεις τους, και συνδικαλιστικά, προασπίζοντας ή δικαιολογώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική στη λογική του «εφικτού».

daskaloi-ekloges

Παραμένει η γενική εκτίμηση μας, πως είναι, όσο ποτέ άλλοτε, επιτακτική η ανάγκη για την ανασύνταξη του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Για αλλαγή των συσχετισμών και την ισχυροποίηση των συνεπών ταξικών δυνάμεων. Η ανασύνταξη του κινήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαραίτητο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι η απαλλαγή από τον παλιό αλλά και από τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η ενίσχυσή τους ή η διατήρηση τους αποτελεί μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη, που αποκαλύπτει τις αυταπάτες που πολλοί συνάδελφοι ακόμη διατηρούν για τον πραγματικό ρόλο των συγκεκριμένων παρατάξεων.

Έχουμε πλέον πείρα από δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια παίζουν το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν μπορούν να συγκροτήσουν κίνημα αποτροπής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων γιατί απλά δεν θέλουν, συμφωνούν με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής που είναι η οικονομία στην υπηρεσία του κεφαλαίου, η κερδοφορία των επιχειρήσεων, ο ανταγωνισμός.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να αξιοποιήσει την πείρα των τελευταίων χρόνων και να παλέψει πλάι μας διεκδικώντας σωματείο και ομοσπονδία που θα αντιπαλεύει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, δε θα απομονώνει τον κλάδο από τους φυσικούς συμμάχους του, δε θα λειτουργεί μέσω της ανάθεσης και του παραγοντισμού.

Η ζωή αποδεικνύει καθημερινά πως η ελπίδα βρίσκεται μέσα από την οργάνωση και τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα κόμματα που το υπηρετούν. Μόνο ένα κίνημα με τέτοιο προσανατολισμό μπορεί να αναμετρηθεί ουσιαστικά με την πολιτική που βασανίζει καθημερινά το λαό μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πορείας και στόχων σε ταξική κατεύθυνση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στη ΔΟΕ, ανασύνταξη του εκπαιδευτικού κινήματος και ισχυροποίηση του ταξικού προσανατολισμού του. Χρειαζόμαστε Σωματεία και Συλλόγους, οργανωτές της πάλης των εργαζομένων στους ακόμα δυσκολότερους καιρούς που έρχονται!

Γυρίζουμε την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, με όποιο τρόπο και αν εκφράζεται. Κάθε συνάδελφος έχει μια επιλογή: Να καταδικάσει με ενιαίο πολιτικό κριτήριο την αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται ΠΑΝΤΟΥ! Στους αγώνες, στα Σωματεία, σε κάθε κάλπη!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση