HomeHL-CultureΤα Υακίνθεια τίμησαν τη γιορτή της μάνας

Τα Υακίνθεια τίμησαν τη γιορτή της μάνας

Στις εκδηλώσεις και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των Υακινθείων έχοντας την ευλογία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου που  χοροστάτησε  στην επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη των μανάδων που έχουν φύγει στον ιερό ναό της  Παναγίας στο Περαχώρι.

yakintheia2

Ο Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος από το στολισμό του χωριού και την περιποίηση των γυναικών.

yakintheia3

Ακολούθησε  μέσα στο ναό το τραγούδι της Παναγίας της Ανωγειανής από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τη μελωδική Μελίνα Βρέντζου.

yakintheia4

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία Μεϊντάνι με την  Χορωδία παραδοσιακής μουσικής Ανωγείων του Θ. Γιακουμάκη

Ακολούθησε η ομιλία της  Κρήσσας συγγραφέα Αλκυόνης Παπαδάκη  με θέμα την μάνα, ο Σαμίρ  εκπροσώπησε   τους πρόσφυγες τραγουδώντας την ιστορία του και ο Χάρης Φασουλάς ερμήνευσε το δικό του τραγούδι για τη μάνα.

yakintheia10

yakintheia5

Ο ταλαντούχος  Γιώργης Σαλούστρος με την ασκομαντούρα του έδωσε ένα διαφορετικό τόνο στη βραδιά και οι επί χρόνια καλεσμένες των Υακινθείων  Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή ερμήνευσαν τραγούδια της Μεσογείου.

yakintheia6

Τη βραδιά  ολοκλήρωσαν  ο Λευτέρης και ο Μανούσος Καλλέργης ξεσηκώνοντας σε γλέντι την πλατεία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή στο άκουσμα των γυναικείων ονομάτων που λείπουν ενώ ο ουρανός γέμιζε λάμψη και φως απ τα συμβολικά βεγγαλικά στη μνήμη τους. Να σημειωθεί ότι στο  χώρο  βρίσκοταν  ο Γιώργης Σαλούστρος με το τσάι του.

yakintheia8

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η διοργανωτική ομάδα των Υακινθείων ανανεώνει το ραντεβού της μαζί μας τον Ιούλιο στον  χώρο του Αγίου Υακίνθου.

yakintheia7

Φωτογραφίες: Τζούλια Νταγιαντά

yakintheia9

Διαφήμιση
Διαφήμιση