HomeHL-9Ποιοι δήμοι της Κρήτης θα έχουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή

Ποιοι δήμοι της Κρήτης θα έχουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχουμε μπει πλέον στην… τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Την περασμένη Κυριακή οι υποψήφιοι δήμαρχοι όλης της Κρήτης κατέθεσαν τους συνδυασμούς τους και πλέον όλα είναι έτοιμα για να στηθούν οι κάλπες.

Το ερώτημα πλέον είναι ποιοι δήμοι θα εκλέξουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή και ποιοι θα χρειαστεί να πάνε σε δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, είναι βέβαιο πως έξι δήμοι της Κρήτης θα έχουν αναδείξει τη νέα δημοτική αρχή τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου.

Πρόκειται για τους δήμους: Αρχανών – Αστερουσίων (Π.Ε. Ηρακλείου), Οροπεδίου Λασιθίου (Π.Ε. Λασιθίου), Αγίου Βασιλείου (Π.Ε. Ρεθύμνου), Μυλοποτάμου (Π.Ε. Ρεθύμνου), Καντάνου – Σελίνου (Π.Ε. Χανίων) και Σφακίων (Π.Ε. Χανίων).

Στους παραπάνω δήμους υπάρχουν δύο υποψήφιοι συνδυασμοί, σε κάθε έναν, με αποτέλεσμα από την πρώτη Κυριακή να έχει αναδειχθεί ο νέος δήμαρχος.

Ωστόσο, σε άλλους έξι δήμους υπάρχει η πιθανότητα να μην χρειαστεί οι πολίτες να ψηφίσουν για δεύτερη φορά καθώς τρεις συνδυασμοί διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο στον κάθε δήμο.

Πρόκειται για τους: Βιάννου (Π.Ε. Ηρακλείου), Αμαρίου (Π.Ε. Ρεθύμνου), Ανωγείων (Π.Ε. Ρεθύμνου), Γαύδου (Π.Ε. Χανίων), Κισάμου (Π.Ε. Χανιών) και Πλατανιά (Π.Ε. Χανιών).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση