HomeCity GuideΕσπερίδα ΤΕΕΤΑΚ: «Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτη»

Εσπερίδα ΤΕΕΤΑΚ: «Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτη»

Την Παρασκευή 10 Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης διοργανώνει Εσπερίδα με θέμα : “Η εξόρυξη υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης” την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 19.00 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Aquilla Atlantis στο Ηράκλειο.

Πρόγραμμα :

Χαιρετισμός από την Ειρήνη Βρέντζου, Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι:

Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης, εισήγηση με θέμα: «Το νέο Ινστιτούτο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην υπηρεσία της αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων της Χώρας».

Νίκος Πασαδάκης, Καθηγητής, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης, εισήγηση με θέμα: «Έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Κρήτη. Δημιουργική πρόκληση σε ευνοϊκή συγκυρία.».

Απόστολος Αλεξόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εισήγηση με θέμα: «Υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα: μύθος και πραγματικότητα».

Δημήτρης Ιμπραήμ και Ολιβιέ Βαρδακούλιας, εκπρόσωποι της WWF εισήγηση με θέμα: «Το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος της εξόρυξης υδρογονανθράκων σε Κρήτη και υπόλοιπη Ελλάδα».

Ερωτήσεις- τοποθετήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση