Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε προαναγγείλει πριν το Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Πολακισμός είναι φασισμός, δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Οπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν έχει προγούμενο η χυδαία επίθεσή του εις βάρος ενός μαχητή της ζωής, χαρακτήρισε την επίθεση Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Αντί να απολογείται και να ζητάει συγγνώμη, καταφεύγει σε ύβρεις». Πρόσθεσε δε πως «όταν ο πρωθυπουργός καλύπτει τον υπουργό του τότε το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση, αφορά συνολικά το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης».

Είναι υποχρέωσή μας να εξαντλήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να αναδείξουμε το θέμα αυτό. Είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο αλλά και απέναντι στη Δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το ερώτημα λοιπόν αφορά εσάς, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε κι εσείς Πολάκηδες; Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κορυφώνοντας την κριτική του είπε: «Ο Πολακισμός είναι φασισμός, φαινόμενο που η Βουλή πρέπει να το καταδικάσει».

Εκ μέρους της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει μετέτρεψε την πρόταση μομφής εναντίον του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Η πρόταση μομφής της ΝΔ είχε αποφασιστεί μετά την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου και έρχεται σε μια στιγμή που το κλίμα είναι «βαρύ» για την κυβέρνηση, λόγω και των τελευταίων αποκαλύψεων για τις διακοπές Τσίπρα σε πολυτελή θαλαμηγό εφοπλιστή πέρσι στο καλοκαίρι, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Μαζί με την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη θα κατατεθεί και η τροπολογία της ΝΔ για να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στη Βουλή καθώς πραγματοποιεί περιοδεία στην Ξάνθη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση