HomeΕΛΛΑΔΑΘεοδωράκης: Θέλουμε την ενίσχυση του ρεύματος Μακρόν στην Ευρώπη

Θεοδωράκης: Θέλουμε την ενίσχυση του ρεύματος Μακρόν στην Ευρώπη

Τι τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα μπροστά, εάν δεν κινηθεί, θα σαπίσει», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο Κανάλι 6 της Ξάνθης, κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για αντιευρωπαϊκό κλίμα και καλλιέργεια της λογικής πως για όλα φταίει η Ευρώπη, την ίδια ώρα που οι υπουργοί των κυβερνήσεων τους έλεγαν στους Έλληνες: «Εγώ δεν θα σου έκοβα τίποτα, η Ευρώπη μου λέει να τα κόψω».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη διάλογο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και ξεκαθάρισε πως πρόβλημα στην Ευρώπη δεν δημιουργούν μόνο οι ακροδεξιοί, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας τώρα συγκρούεται μετά από τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης μαζί τους, αλλά «και τα δημαγωγικά και λαϊκίστικα στοιχεία που και ο ίδιος εξέφρασε». Παράλληλα, αναφερόμενος στη ΝΔ, είπε ότι για τον κ. Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές αποτελούν «το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα που θα ξανακάνει υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι η ατζέντα του Μάνφρεντ Βέμπερ, του υποψήφιου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, είναι προφανώς εναντίον των Ελλήνων και αναρωτήθηκε το λόγο που η ΝΔ επενδύει πάνω σε «έναν άνθρωπο που εκφράζει πολύ συντηρητικές απόψεις και έχει ελληνοφοβία».

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει η ενίσχυση του ρεύματος Μακρόν στην ΕΕ», και σημείωσε πως είναι οπαδός του παλιού συνθήματος «Ελλάς, Γαλλία, Συμμαχία».

Αναφερόμενος στην ατζέντα Μακρόν και το μέλλον της ΕΕ, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα τις επενδύσεις και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη, αλλά και ότι η σχολική εκπαίδευση και οι ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα των νέων θα πρέπει να ενισχύεται από την ΕΕ.

«Πρέπει να προχωρήσει η εγγύηση των καταθέσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ποσά μέχρι 100.000 ευρώ. Οι πολυεθνικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πρέπει να φορολογούνται εκεί που βγάζουν κέρδος», ανέφερε ακόμη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει ένα παραγωγικό μοντέλο έξω από επιδοτήσεις και ρουσφέτια.

Αναφερόμενος στην κρίση, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Η μεγάλη ντροπή του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι ότι έδωσε την ευθύνη στους δανειστές μας να βρουν τα χρήματα και από πού θα κόψουν. Αυτό είναι το πρόβλημα της ανικανότητας των Ελλήνων πολιτικών και πολιτικάντηδων. Η κρίση στην Πορτογαλία και στην Κύπρο ήταν η αφορμή για εθνική συνεννόηση. Για εμάς η κρίση ήταν η αφορμή, για να βρίζει ο ένας το άλλο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση