HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στις Βουκολιές και το Καστέλι Κισάμου

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στις Βουκολιές και το Καστέλι Κισάμου

Στα Χανιά περιοδεύει ο υποψήφιος περιφερειάρχης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισκέφτηκε νωρίτερα τις Βουκολιές και το Καστέλι Κισάμου.

Συνοδευόμενος από πολλούς υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά», έδωσε το παρόν στα παζάρια – πανηγύρια που πραγματοποιήθηκαν και φέτος, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής και αναβίωσαν τα ήθη και έθιμα του τόπου. Συνομίλησε με τους διοργανωτές, τους έμπορους αλλά και με πολλούς κατοίκους και επισκέπτες. Γεύτηκε νηστήσιμα εδέσματα, αντάμωσε με φίλους και γνωστούς από τα γύρω χωριά και αντάλλαξαν ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

«Το παραδοσιακό παζάρι των Βουκολιών που διοργανώνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή, αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Χανιά. Θεωρείται η εμποροπανήγυρη του νομού, καθώς η αναβίωση συναλλαγών και συναντήσεων έχει τις ρίζες της στα μέσα του 19ου αιώνα. Τιμούμε το παρελθόν μας ξαναζωντανεύοντας τις μνήμες του. Τα έθιμα της Μ. Εβδομάδας και της Λαμπρής εξακολουθούν να αναβιώνουν στη Κρήτη, ίσως διαφοροποιημένα σε σχέση με το παρελθόν, διατηρώντας όμως αναλλοίωτο τον ιστορικό και θρησκευτικό τους πυρήνα.» σχολίασε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης από τις Βουκολιές.

Στη συνέχεια μετέβη στο Καστέλι όπου κι εκεί έδωσε το παρόν στο Κισαμίτικο παζάρι. «Το ιστορικό παζάρι στο Καστέλι είναι ένας συνδυασμός παραγωγών που πωλούν τα προϊόντα τους, αλλά και εμπόρων που έχουν βγάλει πάγκους έξω από τα καταστήματά τους προσελκύοντας για μια ακόμη χρονιά πλήθος κόσμου που εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη λιακάδα. Δίνουμε το παρόν, στηρίζοντας την προσπάθεια των εμπόρων να συντηρήσουν έθιμα αιώνων και έχουμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τους συντοπίτες μας. Εύχομαι η Ανάσταση να σημάνει για όλο το κόσμο μια νέα αρχή με υγεία και ελπίδα», επισήμανε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης από το Καστέλι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση