HomeHL-9Σε ισόβια κάθειρξη το πλήρωμα του ρυμουλκού με τους 13 τόνους χασίς

Σε ισόβια κάθειρξη το πλήρωμα του ρυμουλκού με τους 13 τόνους χασίς

Το πλοίο «Andreas» είχε εντοπιστεί τον Δεκέμβριο του 2017 ανοιχτά της Ιεράπετρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στα επτά μέλη του πληρώματος, έξι Σύρους και έναν Κύπριο, του ρυμουλκού πλοίου «Andreas» το οποίο είχε εντοπιστεί να πλέει στις 6 Δεκεμβρίου 2017 στα ανοιχτά της Ιεράπετρας, φορτωμένο με 13 τόνους χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και 43 κιλά ναρκωτικά χάπια.

Η υπόθεση του «Andreas» είχε θεωρηθεί ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος στον ελλαδικό χώρο.

xasis-sokolata

Τη νύχτα της 5ης προς την 6η Δεκεμβρίου 2017 το «Andreas» είχε εντοπιστεί να πλέει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιεράπετρας και Χρυσής, και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με τους άνδρες του Λιμενικού να καταλαμβάνουν με «ρεσάλτο» το ρυμουλκό και να το οδηγούν στην Αγία Γαλήνη.

Στα αμπάρια του ρυμουλκού, από την πρώτη αυτοψία είχε εντοπιστεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο είχαν αποθηκευτεί με επιμέλεια περίπου 6 τόνοι χασίς σε μορφή «σοκολάτας» καθώς και μεγάλος αριθμός ναρκωτικών χαπιών.

Η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν συσκευασμένη σε 241 δέματα, με την αξία του φορτίου να υπολογίζεται στα 70.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, 13 μήνες αργότερα, και μετά από νέα ενδελεχή έρευνα στο κατασχεμένο ρυμουλκό εντοπίστηκαν άλλοι 6,5 τόνοι χασίς.

Από την πρώτη στιγμή της επιχείρησης είχαν συλληφθεί οι έξι Σύροι ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμα, ενώ στην πορεία στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση του «Andreas» και του Κύπριου καταδικασθέντος.

https://www.youtube.com/watch?v=KmbxUtfJ0x8

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση