HomeHL-SportsΤρίποντο ζωής για τον ΟΦΗ

Τρίποντο ζωής για τον ΟΦΗ

Οι Κρητικοί νίκησαν δίκαια τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, μένοντας όρθιοι στη μάχη της παραμονής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ήθελε περισσότερο και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο… Ο ΟΦΗ κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη σαββατιάτικη  αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ», μένοντας ζωντανός στην προσπάθεια για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα του Χάιμε Βέρα έφτασε τους 25 βαθμούς σε 27 αγωνιστικές και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από τον 13ο της κατάταξης «Άγιαξ της Ηπείρου», που για την ισοπαλία έπαιξε, αλλά δεν έκανε και πολλά πράγματα για να καταφέρει τον στόχο του.

Εν μέσω έντονης βροχής, ανά διαστήματα, οι Ηρακλειώτες ήταν καλύτεροι, πιο παθιασμένοι και πήραν δίκαια τη νίκη, με τους Μπράουν, Κοροβέση και Βαζ να ξεχωρίζουν.

Από πλευράς Ηπειρωτών, που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και προφανώς συνεχίζουν να αγχώνονται πολύ για τη σωτηρία, ο Μπουκουβάλας το πάλεψε περισσότερο, με τον Αθανασιάδη άφαντο στην επίθεση, τον Νικολιά να μένει στα ρηχά και ο Κριζμάν πάλευε μόνος του μπροστά.

Μπήκε καλύτερα και βρήκε το γκολ ο ΟΦΗ…

Το α’ ημίχρονο κύλησε με τον ΟΦΗ να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και τους παίκτες του να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες.

Είχαν καλή ανάπτυξη οι παίκτες του Βέρα, αν και κυρίως από τα πλάγια ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθέσεις τους, με την υπεροχή τους να καρποφορεί από το γκολ του Βαζ στο 20′.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο από το 35′ και μετά, αφού μέχρι εκείνο το σημείο είχαν υποχρεωθεί σε παθητικό ρόλο, με τον Κριζμάν να έχει μια καλή ευκαιρία στο 41′, αλλά ο Σωτηρίου έδειξε τα αντανακλαστικά του.

Απλά διαχειρίστηκε το 1-0…

Στο β’ ημίχρονο κυριάρχησε η σκοπιμότητα από πλευράς γηπεδούχων, που επέλεξαν να ροκανίσουν το χρόνο και δεν τους βγήκε σε κακό αυτή η απόφαση.

Και τούτο διότι ο ΠΑΣ ήταν παντελώς ακίνδυνος επιθετικά και ο Σωτηρίου έγινε πραγματικά θεατής στο παιχνίδι, μην νιώθοντας την παραμικρή ανησυχία.

Οι «ασπρόμαυροι», λοιπόν, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διαχειριστούν το προβάδισμά τους, με τον Βουό στο 90’+2 να χάνει την ευκαιρία για το 2-0, σημαδεύοντας το δοκάρι.

Το σφύριγμα της λήξης σήμανε τη σημαντική επικράτηση των Κρητικών, που ελπίζουν ακόμη ότι θα βρίσκονται και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κομίνης του Συνδέσμου Θεσπρωτίας με βοηθούς τον Μεϊντάνα του Συνδέσμου Αχαΐας και την Κουρομπύλια του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.

Κίτρινες: 57′ Μεγιάδο, 86′ Βαζ, 90’+4 Μπράουν – 50′ Σεργκελασβίλι, 58′ Πάντελιτς, 61′ Νικολιάς, 70′ Αθανασιάδης, 90’+1 Κριζμάν.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νάστος, Βαζ (89′ Σάσι), Φερέιρα (83′ Κουτσιανικούλης), Νέιρα, Γιακουμάκης (85′ Βουό).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (79′ Αποστολόπουλος), Πάντελιτς, Νικολιάς, Σεργκελασβίλι, Γιάκος (55′ Παμλίδης), Κριζμάν, Αθανασιάδης (75′ Μάνος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση